Arie Slob: maatschappelijke bezinning op crisis gewenst

economische_crisisdonderdag 18 juni 2009 13:25

De geschiedenis leert dat tijden van crises ook mogelijkheden bieden voor fundamentele bezinning, daarom is een brede maatschappelijke bezinning op de oorzaken van de huidige financieel-economische crisis gewenst. Het kabinet moet de mogelijkheden van een brede maatschappelijke bezinning onderzoeken, stelt fractievoorzitter Arie Slob in een ruim ondersteunde motie.

Bij een dergelijke bezinning zullen onder meer sociale partners, milieu-, vredes- en en ontwikkelingsorganisaties, als ook jongeren en wetenschappers betrokken worden. Arie Slob: ,,De overheid draagt een heel grote verantwoordelijkheid, maar kan het niet alleen. Het bedrijfsleven, de financiële wereld en ook individuele burgers dragen een eigen verantwoordelijkheid. Ook van hen mag worden verwacht dat zij nadenken over de oorzaken van de financieel-economische crisis en de consequenties die deze ook voor hun gedrag moet hebben. Ik vind het rapport van de commissie-Maas met de prachtige titel "Naar herstel van vertrouwen" nog steeds een goed voorbeeld."

,,Een groot risico dat wij nu lopen, is dat de urgentie om met dit soort vragen bezig zijn om goede keuzes te maken voor de toekomst langzaam maar zeker zal wegzakken. Daarom verzoek ik het kabinet om te onderzoeken op welke wijze wij dat debat breed kunnen voortzetten, al was het maar voor de zo noodzakelijke mentaliteitsverandering."

 

 

Labels
Arie Slob
Crisis
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'Arie Slob: maatschappelijke bezinning op crisis gewenst'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2009 > juni

Geen berichten gevonden