ECB niet ineens klaar om deflatie te bestrijden

vrijdag 09 mei 2003 17:25

Europarlementariër Hans Blokland is verbaasd over de berichtgeving over de onveranderde rentestand in de eurozone. Volgens het Nederlands Dagblad van 9 mei 2003 streeft de Europese Centrale Bank naar een gemiddelde inflatie van dichtbij de twee procent.

Europarlementariër Hans Blokland is verbaasd over de berichtgeving over de onveranderde rentestand in de eurozone. Volgens het Nederlands Dagblad van 9 mei 2003 streeft de Europese Centrale Bank naar een gemiddelde inflatie van dichtbij de twee procent. Daarmee nuanceert de centrale bank het harde antiinflatiebeleid dat ze de afgelopen vier jaar heeft gevoerd, aldus de krant. Volgens Blokland heeft de bank het gevoerde beleid helemaal niet drastisch gewijzigd. In de oorspronkelijke tekst van de ECB staat letterlijk dat er ‘geen sprake is van een dramatische verandering van beleid.’ Er is wel sprake van een ‘verduidelijking en precisering’.
Eerder deze week gingen er geruchten dat de centrale bank wel degelijk haar koers zou wijzigen, maar dit bleek dus onjuiste informatie te zijn.

Blokland is momenteel rapporteur van het Europees Parlement over het jaarverslag van de ECB dat vorige week is verschenen.

« Terug

Nieuwsarchief > 2003

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari