Israël bedreiging voor de wereldvrede?

dinsdag 04 november 2003 22:26

Bas Belder stelde de vragen in een debat van de Buitenlandcommissie van Europees Parlement. Belder was benieuwd naar de reactie van Patten op de verklaring van de Israelische Missie bij het Europees Parlement. Daarin staat dat de Europese Unie megafoondiplomatie hanteert in de relatie met Israël. De Missie roept in haar verklaring op de normale dialoog met Israël te intensiveren.

Bas Belder stelde de vragen in een debat van de Buitenlandcommissie van Europees Parlement. Belder was benieuwd naar de reactie van Patten op de verklaring van de Israelische Missie bij het Europees Parlement. Daarin in stond dat de Europese Unie megafoondiplomatie hanteert in de relatie met Israël.
Volgens de uitslag van het onderzoek zou 74 procent van de Nederlanders Israël als bedreiging voor de wereldvrede zien.
__________________________________________________________________________

Mijnheer de Commissaris,

Ik hoef juist u niet te vertellen hoe gevoelig de relatie tussen de Europese Instellingen en de staat Israël ligt. Hoe kijkt u, tegen deze politieke achtergrond, aan tegen de controversiële vraagstelling van Eurobarometer over een lijstje van vijftien geselcteerde staten (waaronder Israël) die als een bedreiging voor de wereldvrede zouden kunnen gelden?

In een reactie op de evenzeer omstreden uitkomst van de laatste Eurobarometer roept de Israelische Missie bij de EU Europa op zijn dialoog met de staat Israël te intensiveren in plaats van een megafoondiplomatie of nu een opinion polls diplomacy te hanteren. Mijnheer de Commissaris, voelt u zich door deze kritiek aangesproken?

Bas Belder

« Terug

Nieuwsarchief > 2003

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari