Havenrichtlijnen

dinsdag 18 november 2003 17:58

In het standpunt van het Parlement in tweede lezing kon ik mij heel goed vinden. Als ik daar het eindresultaat van de conciliatie naast leg, blijkt dat het akkoord met de Raad zich concentreert op andere elementen dan welke dit Parlement het belangrijkst vond.

Havenarbeiders voeren deze week weer voolop actie over de nieuwe havenrichtlijnen. Rijk van Dam kan zich wel vinden in de standpunten van de tegenstanders van de liberalisering van het havenwezen.
__________________________________________________________________________

MdV,

In het standpunt van het Parlement in tweede lezing kon ik mij heel goed vinden. Als ik daar het eindresultaat van de conciliatie naast leg, blijkt dat het akkoord met de Raad zich concentreert op andere elementen dan welke dit Parlement het belangrijkst vond. Door toezeggingen over onderzoek naar concurrentie tùssen havens te accepteren hebben we ook concurrentie bìnnen havens gekregen. Die ruil is allesbehalve fair.

Dit akkoord betekent een ongelijke verdeling van lusten en lasten over werkgevers en werknemers. Andere vervoerssectoren hebben de noodzaak van het minimaliseren van risico's op het vlak van sociale malversaties aangetoond. Dat is hier niet gebeurd, maar wel noodzakelijk. Ik ben van mening dat een algemene vergunningverplichting dat doel veel beter zou dienen.

MdV, met het oog op het streven naar een duurzaam transportbeleid en -systeem voor zowel ondernemers, personeel als maatschappij kan ik dan ook niet instemmen met het resultaat dat het comité ons vandaag voorlegt.

Rijk van Dam

« Terug

Nieuwsarchief > 2003

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari