Schurkenstaat Maagdeneilanden

25-11-2003 18:17 25-11-2003 18:17

Niet Israël maar de Maagdeneilanden zijn de allergrootse bedreiging voor de wereldvrede. Dat blijkt uit een ´representatieve´enquête in opdracht van de eurofractie ChristenUnie-SGP.

Niet Israël maar de Maagdeneilanden zijn de allergrootse bedreiging voor de wereldvrede. Dat blijkt uit een ´representatieve´enquête in opdracht van de eurofractie ChristenUnie-SGP. De dreiging die uitgaat van eilandengroep in de Caraïbische Zee is net iets groter dan die van Luxemburg. Uit de enquête blijkt verder dat van de zes landen waaruit gekozen kon worden, Nieuw-Zeeland als het minst bedreigend wordt ervaren.

De enquête is bedoeld als parodie op de onlangs verschenen enquête van de
Eurobarometer van de Europese Commissie. Hieruit bleek dat een meerderheid van de Europeanen Israël als grootste bedreiging voor de wereldvrede ziet. Volgens europarlementariër Bas Belder is er op deze uitslag heel wat aan te merken omdat de vraagstelling heel suggestief was. Om aan te geven welk land de grootste bedreiging vormt, kon slechts uit vijftien landen worden gekozen. Bovendien ging de Eurobarometer voorbij aan de dreiging die uitgaat van terroristische organisaties.

De uitslag van de enquête is als volgt:

Maagdeneilanden 24 %
Luxemburg 20 %
Malawi 19 %
Jamaica 17 %
Andorra 16 %
Nieuw-Zeeland 5 %

Er is 330 keer gestemd.

« Terug

Nieuwsarchief > 2003

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari