De nieuwe lijsttrekker

maandag 26 januari 2004 14:03

Hans Blokland is blij en dankbaar dat het Uniecongres hem heeft gekozen tot lijsttrekker van de eurofractie ChristenUnie-SGP.

Hans Blokland is blij en dankbaar dat het Uniecongres hem heeft gekozen tot lijsttrekker van de eurofractie ChristenUnie-SGP.
___________________________________________________________________________

Dankbaar ben ik dat de ChristenUnie mij haar vertrouwen geschonken heeft. Met mijn keuze tot lijsttrekker bij de komende Europese verkiezingen heeft de ChristenUnie gekozen voor ervaring én vernieuwing. Bovenal ben ik God dankbaar dat ik tot nog toe de gezondheid kreeg om mijn werk te doen. Met Gods hulp en gedragen door het gebed van de leden van de ChristenUnie hoop ik samen met Bas Belder en Peter van Dalen, ondersteund door de medewerkers van de Eurofractie en het partijbureau, een goede campagne te mogen voeren. Want nu begint het pas echt: dit waren voorverkiezingen.
Ik hoop dat we nu zijn opgewarmd. De komende maanden zijn we beschikbaar voor de politieke verenigingen in het kader van de verkiezingscampagne, maar ook daarna willen we een langgekoesterde wens van ons vervullen: permanente campagne voor Europa en onze rol daarin. Dat willen we doen samen met alle geïnteresseerde leden. Maar we willen ook bereiken dat méér leden geïnteresseerd raken in onze Christelijke politiek in Europa. We willen graag dat ze daarover gaan meedenken en meepraten. Aan ons zal het niet liggen, daar ben ik zeker van.
Peter van Dalen was de afgelopen weken een kundig sparring-partner. We kennen elkaar al twintig jaar vanuit het werk van de eurofractie: hij als eerste fractiemedewerker en ik als lid van het Adviescollege van de eurofractie namens het partijbestuur van het GPV.

Uiteraard zou het fantastisch zijn als ChristenUnie en SGP de huidige drie zetels zouden kunnen behouden, maar dan zullen we veel kiezers moeten winnen. We hebben er de argumenten voor, dus we gaan het zeker proberen.
Naar de mens gesproken zal Rijk van Dam niet terugkeren in het EuropeesParlement. We verliezen in hem een kundig en ervaren politicus, die zich snel inwerkte op zijn hoofdportefeuille Transport, die hij in 1997 overnam van Leen van der Waal. Echt in zijn element is hij in de Begrotingscontrolecommissie, waar hij als een terriër jaagt op fraude, misbruik en oneigenlijk gebruik. Wij zullen hem node missen in het EP.

We gaan de campagne in met een goed, christelijk verkiezingsprogramma. Ik zou het willen samenvatten met de woorden Eerlijk en Duurzaam. Eerlijk naar ontwikkelingslanden, asielzoekers en nieuw toetredende landen. Maar ook eerlijk naar onze boeren en vissers. Eerlijk in het omgaan met subsidies en eerlijk op de interne markt.
Duurzaam produceren en consumeren, duurzame landbouw, transport, visserij en energie. Kortom: milieu en economie, hand in hand. We moeten rentmeester zijn over Gods schepping, oog hebben voor de biodiversiteit, vervuiling en geluidsoverlast tegengaan en terughoudend zijn met biotechnologie en menselijke genetica.

Ik reken op u op 10 juni.

Hans Blokland

« Terug

Nieuwsarchief > 2004

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari