Drugsbestrijding

14-12-2004 22:30 14-12-2004 22:30

In het EP werd vandaag gesproken over de Europese strategie voor drugsbestrijding. Ook Hans Blokland leverde zijn bijdrage aan het debat, onder meer met een opmerking over sancties...

Blokland (IND/DEM), namens de fractie. "Voorzitter, vandaag spreken we over het omstreden verslag van collega Catania over de Europese strategie voor drugsbestrijding. Drugsbestrijding en niet het bevorderen van drugs staat centraal. Kennelijk zijn we het, als ik de titel van het verslag lees, daarover eens.

Drugs horen niet thuis in een gezonde samenleving. Als we in de Europese Unie serieus werk willen maken van de bestrijding van drugshandel zal het nodig zijn sancties toe te passen. We kunnen niet langer gedogen dat er mensen zijn die geld verdienen aan de verslaafden en zo levens verwoesten. Het is echter dweilen met de kraan open als we aan de andere kant niet alles in het werk stellen om drugsgebruik ook te bestrijden. Naast preventiemaatregelen moet de mogelijkheid om sanctionerend op te treden tegen het gebruik van drugs blijven bestaan.

Namens mijn fractie heb ik daarom twee amendementen ingediend om naast preventiemaatregelen ook sancties op drugsdelicten te kunnen blijven toepassen. Ik roep u ertoe op deze amendementen te steunen. Daarmee wordt het natuurlijk nog geen goed verslag. Het moet me van het hart, het verslag staat vol met ideologie, ondanks het feit dat het tegendeel wordt beweerd.

Voorzitter, ik rond af. Hartelijk dank voor de gelegenheid die u me gaf om me uit te spreken."


Meer informatie: Jan Harm Boiten, 010 414 0534

« Terug

Nieuwsarchief > 2004

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari