Kabinet, ontmoedig kinderarbeid

kindwevers_forwebvrijdag 03 juli 2009 16:15

Het kabinet moet zich meer inzetten om kinderarbeid te ontmoedigen. Dat kan door financiële maatregelen te treffen, zoals het verlagen van de belasting op fair-trade producten. Nu is dat nog 19%, maar dat kan worden terugebracht naar 6% zodat het product goedkoper wordt. Een goed signaal naar de consument, vinden de Kamerleden Joël Voordewind en Ernst Cramer.

De regering heeft zelf aangegeven belastingmaatregelen, subsidies en andere stimuleringsmaatregelen als mogelijkheden te zien voor het stimuleren van duurzaam geproduceerde producten. Daarom zal de Europese Commissie, op verzoek van minister Koenders van Buitenlandse Zaken, in de zomer 2009 een rapport presenteren over de mogelijkheden voor (handels-)maatregelen, naast bestaande Europese maatregelen om kinderarbeid uit te bannen.

De ChristenUnie heeft middels een motie aan het kabinet gevraagd een reactie op te stellen naar aanleiding van het rapport van de Europese Commissie, met daarin een visie hoe kinderarbeid uit te bannen en duurzaam geproduceerde producten te stimuleren middels handels-, fiscale en andere stimuleringsmaatregelen. De motie kon op steun rekenen van een meerderheid van de Tweede Kamer.

 

Labels
Ernst Cramer
Joël Voordewind
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'Kabinet, ontmoedig kinderarbeid'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2009 > juli

Geen berichten gevonden