Eurofractie ChristenUnie-SGP in het kort

dinsdag 27 april 2004 19:53

Bij de aftrap van de campagne 'U komt toch ook' vatte Hans Blokland kort en krachtig de positie van ChristenUnie en SGP ten aanzien van Europa samen.

Een groot Europa! Een sterk Europa! Een economisch machtig Europa! Een belangrijk Europa!

Maar is dat ook een geloofwaardig Europa? Absoluut niet! Dan overschreeuwen we onszelf! Als wij het hebben over Europa, dan denken wij aan een Europa van samenwerking, van goede afspraken, van een sterk Nederland in Europa. Dat is pas geloofwaardig!

De ChristenUnie-SGP gaat ronduit voor Europese politiek! Maar niet zomaar omdat we rücksichtlos willen doordenderen in de trein van het Europese vooruitgangsgeloof. Want daar geloven wij niet in, dat is ongeloofwaardig. Wij willen een geloofwaardig Europa waarin iedere lidstaat voluit zichzelf kan zijn.

Is dat dan wel een geloofwaardig Europa? Jazeker, want dat betekent een schoon Europa, omdat de ChristenUnie-SGP vindt dat het Europees parlement zich moet inzetten voor een schoon milieu. Voor Europese samenwerking op het gebied van veiligheid, van immigratie en bescherming van leven. Voor een eerlijke landbouwpolitiek. Dus niet een bureacratisch log Europa, dat zich bezighoudt met zaken waar het zich niet mee moet bemoeien. Wij staan een frisse en heldere kijk op de Europese politiek voor . En vooral een geloofwaardige blik op de werkelijkheid. Laat u niet meeslepen in sprookjes over een fabelachtig groot Europa. Of een Europa zonder Nederland. Maar blijf met beide benen op de grond staan en kies geloofwaardig! Kies voor een hèlder christelijk geluid in het Europees parlement. Stem ChristenUnie-SGP!

« Terug

Nieuwsarchief > 2004

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari