ChristenUnie: meer handhaving in taxibranche

taxidonderdag 09 juli 2009 16:50

Volgens Kamerlid Ernst Cramer moet het taxi-incident in Amsterdam op zichzelf worden beoordeeld, geweld is immers nooit normaal dus ook niet in een taxi. Niettemin is de ChristenUnie blij met de door staatssecretaris Tineke Huizinga aangekondigde wijzigingen van de Wet Personenvervoer die het gemeenten mogelijk maken om groepsvorming voor opstaptaxi’s te verplichten.

Ernst Cramer: “Hierdoor krijgen gemeenten meer grip op het taxivervoer en kunnen wild-west taferelen zoals op het Leidseplein worden bestreden. Dit is ook een gezonde correctie van de liberalisatie van de taximarkt”.

Gemeenten krijgen sanctiemogelijkheden om groepen die de regels overtreden aan te pakken, hoewel volgens het Kamerlid nog onduidelijk is welke sanctiemogelijkheden dat zijn. De groepsvorming maakt onderdeel uit van een pakket maatregelen dat is opgesteld door staatssecretaris Huizinga, in samenwerking met de gemeenten en de taxibranche. De ChristenUnie is blij met het landelijke klachtenmeldpunt en de betere afstemming tussen het Openbaar Ministerie en de inspectie, zodat de inspectie sneller op de hoogte is van ingetrokken verklaringen omtrent het gedrag van een chauffeur. “Dit moet ook leiden tot het onmiddellijk intrekken van de taxivergunning van de chauffeur,” aldus Cramer.

 

Labels
Ernst Cramer
Tweede Kamer
Verkeer & Vervoer

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie: meer handhaving in taxibranche'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2009 > juli

Geen berichten gevonden