Belder hekelt trouw Bot aan Arafat

woensdag 09 juni 2004 10:44

UTRECHT - ChristenUnie-SGP-europarlementariër Belder heeft dinsdag fel uitgehaald naar minister Bot van Buitenlandse Zaken (CDA). Belder noemt het „verbazingwekkend” dat de bewindsman nog steeds vertrouwt dat de Palestijnse leider Arafat het terrorisme zal aanpakken.

UTRECHT - ChristenUnie-SGP-europarlementariër Belder heeft dinsdag fel uitgehaald naar minister Bot van Buitenlandse Zaken (CDA). Belder noemt het „verbazingwekkend” dat de bewindsman nog steeds vertrouwt dat de Palestijnse leider Arafat het terrorisme zal aanpakken.

De europarlementariër zei dat dinsdag in Utrecht tijdens een verkiezingsmanifestatie die was georganiseerd door Perspectief, de jongerenorganisatie van de ChristenUnie, en de SGP-jongeren. „Na zijn bezoek aan de Palestijnse leider zei Bot in Elsevier dat het goed is om contact te houden met Arafat. Volgens de bewindsman is er één man die het terrorisme onder de duim kan krijgen, en dat is Arafat.” Belder verbaast zich over zo veel naïviteit: „De Europese Unie heeft in 2001 van de Palestijnse autoriteit en van Arafat geëist dat zij Hamas en andere terroristische organisaties zouden ontmantelen. Tot op de dag van vandaag is dat niet gebeurd. De Palestijnse leider heeft geen vinger uitgestoken om terrorisme tegen te gaan.”

Volgens Belder is het tegendeel het geval. Geld dat bestemd was voor hulpverlening is gebruikt voor terreur. De ChristenUnie-SGP-europarlementariër hekelde de opstelling van de linkse partijen in het europarlement. „Links was niet te porren voor een degelijk onderzoek naar deze kwestie, maar ik beloof dat ik, na een mandaat van jullie, er alles aan zal doen om wel zo’n onderzoek van de grond te tillen”, aldus Belder. ChristenUnie-SGP-lijsttrekker Blokland legde de jongeren uit dat ze morgen niet op de lijst Transparant Europa van Paul van Buitenen moeten stemmen: „Hijzelf is evangelisch christen, maar hij heeft geen christelijk programma. Het is een one-issue-partij.”

Blokland hoopt dat er na de verkiezingen zo veel christenen in het europarlement komen dat zij een christelijke fractie kunnen vormen. Dat zal volgens Blokland niet meevallen, omdat een fractie achttien personen uit vijf lidstaten moet tellen. Een alternatief is de vorming van een subgroep van christenen in de huidige EDD-fractie, die Blokland betitelde als „een allegaartje en een noodverband.”  

bron: Reformatorisch Dagblad 09062004

« Terug

Nieuwsarchief > 2004

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari