Lijstverbinding levert tweede zetel

16-06-2004 12:17 16-06-2004 12:17

De lijstverbinding tussen ChristenUnie-SGP en CDA resulteert in een tweede zetel voor ChristenUnie-SGP. Dat blijkt na bekendmaking van de officiële uitslag van verkiezingen voor het Europees Parlement. De restzetel was zonder medewerking van het CDA aan de neus van ChristenUnie-SGP voorbijgegaan, naar de PvdA.

Lijstverbinding met CDA levert tweede zetel op voor ChristenUnie-SGP

De lijstverbinding tussen ChristenUnie-SGP en CDA resulteert in een tweede zetel voor ChristenUnie-SGP. Dat blijkt na bekendmaking van de officiële uitslag van verkiezingen voor het Europees Parlement. De restzetel was zonder medewerking van het CDA aan de neus van ChristenUnie-SGP voorbijgegaan. De PvdA had in dat geval een extra restzetel behaald.
Blokland reageert opgetogen op de uitslag: ‘Het is een opsteker dat Bas Belder overduidelijk gekozen is. De samenwerking tussen beide partijen kan daarmee voortgezet worden.’

De tweede zetel voor de eurofractie ChristenUnie-SGP wordt het komende mandaat ingenomen door Bas Belder. Ook de SGP’er is blij en dankbaar met de uitslag. ‘Uiteindelijk kunnen we stellen dat Gods wil geschied, ook in deze. We bidden om de kracht van God voor de komende periode zodat we het vertrouwen van de kiezer niet zullen beschamen.’

De komende tijd zullen de gekozen parlementariërs in Brussel in overleg gaan over de groepskeuze voor de komende legislatuur.

Voor meer informatie:

Walter Monster
voorlichter eurofractie ChristenUnie-SGP
06 51 40 80 85

« Terug

Nieuwsarchief > 2004

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari