Eurofractie voor Buttiglione

dinsdag 26 oktober 2004 14:01

In Straatsburg wordt woensdag over het lot van de voorgestelde Europese Commissie gestemd. Hans Blokland is duidelijk over de positie van de 2 Nederlandse IND/DEM groepsleden.

MdV,

De beide Nederlandse leden van de IND/DEM groep zijn zeer ontstemd over de ophef die onstaan is rond uitspraken van kandidaat-commissaris Buttiglione. En dat is nog zwak uitgedrukt! Er is hier sprake van discriminatie op basis van geloofsovertuiging. En daar mag het Europees Parlement zich niet aan bezondigen.

Onder de noemer van tolerantie en verdraagzaamheid wordt slechts dát getolereerd wat progressief Europa zelf horen wil.

Buttiglione heeft nooit een oproep gedaan de rechten van vrouwen en homo’s aan te tasten. Hij heeft slechts op een uitdrukkelijke vraag zijn persoonlijke opvatting gegeven. Dit is een staatsrechtelijk aanvaardbare stellingname.

Er is echter bewust gezocht naar een stok om de hond te slaan. Blijkbaar is een minister uit het kabinet Berlusconi bij voorbaat onaanvaardbaar. Door op deze wijze stemming te maken, wil het EP op indirecte wijze toch invloed uitoefenen op het niveau van individuele commissarissen.

Als Nederlandse leden van de IND/DEM groep zien wij in het huidige voorstel voor de samenstelling van de nieuwe Europese Commissie aanleiding vóór te stemmen.

Dank u.

« Terug

Nieuwsarchief > 2004

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari