Zoektocht naar allochtone en vrouwelijke burgemeesters verlengd

woensdag 23 september 2009 12:06

De speurtocht naar vrouwen en allochtonen die interesse hebben in het burgemeestersambt wordt met een jaar verlengd. Er zijn bijna geen allochtone burgemeesters en nog geen twintig procent van de burgemeesters is vrouw.

Het ministerie van Binnenlanse zaken vond dat aan die situatie een einde moest komen, en stuurde in september vorig jaar zes burgemeestersscouts op pad op zoek naar vrouwelijk en allochtoon burgemeesterspotentieel.

Kandidaten
Zij vonden ruim honderd geïnteresseerden. In een bijeenkomst in kasteel Woerden begin dit jaar oriënteerden ruim zestig kandidaten uit deze groep zich op het ambt door middel van gesprekken met ervaringsdeskundigen en met de hoofdrolspelers in het benoemingsproces.

Competenties

Desondanks wil het ministerie doorgaan met de zoektocht, om nog meer ‘potentials’ op het spoor te komen. Belangstellende talenten kunnen zich dus blijven melden via diversiteit@burgemeesters.nl. Wie zelf wil nagaan of hij of zij de competenties in huis heeft om burgemeester te worden kan dat testen op  www.burgemeester-worden.nl.

Bron: Binnenlands Bestuur, 18 september 2009 

Labels
Talent

« Terug

Reacties op 'Zoektocht naar allochtone en vrouwelijke burgemeesters verlengd'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2009 > september

Geen berichten gevonden