Hans Alders lanceert publieksactie

dinsdag 07 september 2004 16:49

Start van Hallo, wij zijn er ook nog! met digitale handtekening voorzitter SNN

Op woensdag 8 september lanceert Hans Alders – Commissaris van de Koningin in Groningen en voorzitter van het Samenwerkingsverband Noord Nederland – onder het motto “Hallo, wij zijn er ook nog” een publieksactie voor Steun aan het Noorden. Om 8.45 uur zet hij in de Statenzaal van het Groningse provinciehuis zijn handtekening onder de petitie op de website www.steunaanhetnoorden.nl. Dat is het begin van een brede publieksactie, waarvoor het initiatief is genomen door de ChristenUnie. De partij geeft daarmee een vervolg aan een motie van Arie Slob, waarin de Tweede Kamer zich uitsprak vóór handhaving van de economische steun aan de noordelijke provincies. De ChristenUnie faciliteert de actie met een website en een briefkaart, maar de actie is niet partijgebonden.
 
Arie Slob: “Er is afgesproken dat de overheid de noordelijke provincies tenminste tot 2010 ondersteunt, dus als het kabinet er nu mee stopt, schendt het de afspraken. Dat kan natuurlijk niet. Temeer omdat steun aan het Noorden nog steeds nodig is. Zeker nu het economisch tegenzit. Nu stoppen zou ernstige gevolgen hebben voor de werkgelegenheid en de economische ontwikkeling”.
 
De handtekeningen worden bij de begrotingsbehandeling van Economische Zaken – op 12 of 13 oktober a.s. – aangeboden aan staatssecretaris Van Gennip. Briefkaarten kunnen worden besteld bij de statenfractie van de ChristenUnie in Groningen. Telefoon: 0595 443251 of christenunie@provinciegroningen.nl .
 

« Terug

Nieuwsarchief > 2004

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari