Gezinnen dreigen uiteen te vallen

woensdag 28 januari 2004 00:28

ChristenUnie voert actie voor een genereus pardon

De ChristenUnie voert op de webpagina www.christenunie.nl/genereuspardon actie om te voorkomen dat gezinnen van uitgeprocedeerde asielzoekers bij uitzetting uiteenvallen. De actie is opgestart naar aanleiding van een uitzending van TweeVandaag over de familie Sediqi.

ChristenUnie voert actie voor een genereus pardon

De ChristenUnie voert op de webpagina www.christenunie.nl/genereuspardon actie om te voorkomen dat gezinnen van uitgeprocedeerde asielzoekers bij uitzetting uiteenvallen. De actie is opgestart naar aanleiding van een uitzending van TweeVandaag over de familie Sediqi. Vader Mohammed Sediqi moet terug naar Afghanistan - zonder zijn vrouw en twee kinderen. Moeder Fatima moet terug naar Rusland - zonder haar man en zoon. Tineke Huizinga heeft aan de hand van deze casus mondelinge vragen gesteld aan minister Verdonck, maar de antwoorden waren niet bevredigend: "Hoewel de minister heeft aangegeven dat het beleid is dat gezinnen niet gescheiden worden uitgezet, heb ik de indruk dat er een groot verschil is tussen de theorie en de praktijk".

Maar 220 van de 10.000 asielzoekers die een noodkreet aan de minister gericht hebben, worden aangemerkt als schrijnend geval. Tineke Huizinga: "Ik vind het volkomen terecht dat de minister de aanvragen goed bekijkt, want er zal vast en zeker kaf onder het koren zijn, maar ik kan me écht niet voorstellen dat slechts 220 van de 10.000 mensen in een schrijnende situatie verkeren".

Via de webpagina www.christenunie.nl/genereuspardon voert de ChristenUnie actie voor een genereus pardon: gezinnen mogen niet uit elkaar getrokken worden bij uitzetting. Op deze pagina kunnen bezoekers een handtekeningenlijst downloaden om bij minister Verdonck te pleiten voor een genereus pardon. De uitzending van TweeVandaag leverde veel reacties op van mensen, die iets willen doen voor de familie Sediqi. Tineke Huizinga richt zich in de Tweede Kamer op het algemene probleem van de gescheiden uitzettingen, maar kan zich goed voorstellen dat mensen iets willen doen voor de familie Sediqi: "Het is mijn verantwoordelijkheid om deze schrijnende situatie in een breder kader te plaatsen, maar mensen die naar aanleiding van de concrete omstandigheden van de familie Sediqi een brief aan de minister willen schrijven, kunnen voor informatie terecht op onze website".

« Terug

Nieuwsarchief > 2004

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari