Vragen over Nieuw type scan van embryo

donderdag 08 juli 2004 21:56

Vragen van het lid Rouvoet (ChristenUnie) aan de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de minister van Justitie over regelgeving inzake afbreking zwanger-schappen en nieuwe medisch-technologische ontwikkelingen. (Ingezonden 12 juli 2004)
  1. Bent u op de hoogte van de uitspraken van de Engelse premier Blair dat «the legal time limit for abortions could be re-examined because of newmedical research»?1
  2. Wat is uw opvatting omtrent de nieuwe medisch-technologische ontwikkelingen, zoals in het bijzonder de gegevens die op basis van een nieuwtype scan naar voren komen2, die premier Blair (mede) tot die uitspraken hebben gebracht?
  3. Bent u bereid te bezien of en in hoeverre de nieuwe medische bevindingen tot aanscherping van de Nederlandse regelgeving inzake de afbreking van zwangerschappen kunnen c.q. zouden moeten leiden?

2 BBC news, 28 juni 2004, Scans uncover secrets of the womb; daarnaast de vaststelling dat sommige foetussen tegenwoordig al na een zwangerschap van 22 weken blijken te kunnen overleven, zie ‘Lord Steel’s re-think on abortion´, BBC news, 7 mei 2004. Lord Steel is de ontwerper van de Britse abortus-regelgeving.

« Terug

Nieuwsarchief > 2004

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari