Reactie op aanval Irak

donderdag 20 maart 2003 11:41

Het met militaire middelen afdwingen van de ontwapening van Irak is vannacht begonnen. Een oorlog bleek helaas onvermijdelijk, omdat de diplomatie gefaald heeft en omdat Saddam Hussein ook het laatste ultimatum naast zich neer heeft gelegd.

Onze gedachten gaan op dit moment in het bijzonder uit naar de bevolking van Irak. De ChristenUnie hoopt en bidt dat er weinig burgerslachtoffers vallen en dat deze actie snel tot resultaat leidt. We leven met hoofd en hart mee met de militairen die actief bij deze oorlog betrokken zijn en met hun familieleden. Vanzelfsprekend denken we ook aan de Nederlandse militairen in Afghanistan, die een bijdrage leveren aan de strijd tegen het internationaal terrorisme en in Turkije, die de bevolking moeten beschermen tegen eventuele raketaanvallen van Irak.

Het is onze vurige hoop en ons gebed dat met deze ontwapeningsactie het Irakese volk bevrijd wordt, er echte vrede en stabiliteit zal komen en de internationale gerechtigheid kan bloeien. De ChristenUnie vindt het van groot belang dat Nederland de opvang van Irakese vluchtelingen ondersteunt en na de oorlog een bijdrage levert aan de wederopbouw van het land.

Tweede Kamerfractie ChristenUnie

« Terug

Nieuwsarchief > 2003

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari