Van Middelkoop: “Defensie nog nooit zo expeditionair actief.”

Abonnement 'CU Hoofdlid - laag' op 'Contributie Hoofdleden' voor 'Kalkman, H.P.A. (Hennie) [87545]'maandag 01 februari 2010 17:25

“Defensie is nog nooit zo expeditionair actief geweest als onder dit kabinet.” Dat zei minister van Middelkoop tijdens een ChristenUniecampagneavond in Enschede: “De missie in Uruzgan, de missie in Bosnië, de bestrijding van piraterij in de Golf van Aden en de recente inzet voor Haïti zijn voorbeelden van verantwoordelijkheid nemen voor vrede en veiligheid buiten onze landsgrenzen.” Daarnaast wees Van Middelkoop op de vele binnenlandse veiligheidstaken die Defensie voor zijn rekening neemt.

 

Nederland heeft een grote traditie op het gebied van het bevorderen van vrede en gerechtigheid in de wereld. Dat is een blijvende opdracht, maar ook noodzaak, waarbij  defensie, zoveel mogelijk samenwerkt met ontwikkelingssamenwerking en buitenlandse zaken.

 

Verantwoordelijkheid

De ChristenUnie bewindsman spreekt vanavond tijdens een campagneavond in Enschede. Hij blikt samen met de Tukkers terug op de zegeningen in 10 jaar ChristenUnie. Eimert van Middelkoop benadrukt dat de partij niet wegloopt voor bestuurlijke verantwoordelijkheid. Van Middelkoop: “We hebben op zowel lokaal, regionaal als landelijk niveau laten zien dat de regeringspartij in staat zijn om die verantwoordelijkheid te dragen. Ook de inzet van onze gedeputeerden en wethouders is daar een goed voorbeeld van. Bij de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart gaat de ChristenUnie niet alleen voor een sterke vertegenwoordiging in de gemeenteraad, maar ook voor die verantwoordelijkheid in het college, om dienstbaar te zijn aan de samenleving.

« Terug

Archief > 2010 > februari