Antisemitisme moet worden aangepakt!

23-06-2003 11:03 23-06-2003 11:03

“Het antisemitisme in onze samenleving steekt de kop op. Dat mogen we niet aanvaarden als een voldongen feit. Antisemitisme moeten we met kracht aanpakken”, aldus Arie Slob tijdens het congres Shofar Mashiach in Dalfsen.

Arie Slob spreekt tijdens Shofar Mashiach 2003 over waarden en normen

“Het antisemitisme in onze samenleving steekt de kop op. Dat mogen we niet aanvaarden als een voldongen feit. Antisemitisme moeten we met kracht aanpakken”, aldus Arie Slob tijdens het congres Shofar Mashiach in Dalfsen. Hij knoopte aan bij een recent rapport van het CIDI waaruit blijkt dat het antisemitisme in Nederland in het afgelopen jaar is toegenomen en de aard van incidenten ernstiger is geworden.

Arie Slob was uitgenodigd door de organisatoren van Shofar Mashiach om te spreken over waarden en normen. Het congres werd door meer dan 600 Messiasbelijdende joden uit Nederland en uit het buitenland bezocht.

De ChristenUnie maakt zich zorgen over de voortgang van de maatschappelijke discussie over waarden en normen. Arie Slob bekritiseerde met name de aanpak van het kabinet Balkenende I, dat de discussie versmalde tot het thema ‘Fatsoen moet je doen’. Hij riep op tot een brede discussie over de publieke moraal en sprak het verlangen uit dat bijbelse waarden en normen wortel schieten in het leven van mensen. “Dat harten zich zullen openen, knieën zich buigen en mensen erkennen dat de vreze des Heren het begin van alle wijsheid is”. Arie Slob hield de aanwezigen het gebed van koning David uit Psalm 144 voor: “Het is geweldig als je een koning of overheid hebt, die zoals koning David voor zijn volk bidt. Dan ben je als onderdanen goed af. Welzalig het volk waar het zo mee gaat. En waar de overheid het nalaat om bidden haar werk te doen, mogen en moeten anderen dit bidden overnemen”.

« Terug

Nieuwsarchief > 2003

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari