ChristenUnie dient 'Motie van treurnis' in tegen minister Remkes

donderdag 26 juni 2003 23:57

Bron: www.nu.nl

Een door de ChristenUnie in de Tweede Kamer aangezwengelde van Binnenlandse Zaken heeft het donderdag 26 juni niet gehaald. In de motie werden de perikelen rond het nieuwe nog in te voeren landelijke communicatiesysteem C2000 voor politie, brandweer en hulpverleningsorganisaties betreurd.

Bron: www.nu.nl

Een door de ChristenUnie in de Tweede Kamer aangezwengelde 'motie van treurnis' tegen minister Remkes van Binnenlandse Zaken heeft het donderdag 26 juni jl. niet gehaald. In de motie werden de perikelen rond het nieuwe nog in te voeren landelijke communicatiesysteem C2000 voor politie, brandweer en hulpverleningsorganisaties betreurd.

Aanleiding voor de motie was het "snoeiharde" oordeel van de Algemene Rekenkamer over de ontwikkeling van het systeem. De coalitiepartijen CDA, VVD en D66 stemden tegen. D66 leverde in eerste aanleg juist felle kritiek op de onvolledige en te late informatie door de minister aan de Tweede Kamer. Volgens fractiewoordvoerder Van der Ham is D66 ook treurig over het resultaat maar wil de fractie Remkes nog het voordeel van de twijfel geven. "Hij zei dat hij nog zou terugkomen op de conclusies en wij wachten dat af."

Volgens Van der Ham is Remkes voldoende door de knieën gegaan in zijn verweer dat sommige dingen de afgelopen jaren fout zijn gegaan. Remkes was toen nog niet verantwoordelijk voor het project.

« Terug

Nieuwsarchief > 2003

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari