ChristenUnie: Bezem door top UWV

maandag 16 februari 2004 21:26

ChristenUnie rekent er op dat minister De Geus vasthoudt aan ontslag voorzitters  
        
“De disproportioneel hoge huisvestingskosten van het UWV zijn zorgwekkend. Dit valt nauwelijks uit te leggen, zeker aan mensen met een uitkering. Als het met de huisvesting zo mis gaat, wie garandeert dan dat het met de WAO- en WW-uitkeringen wel goed zit,” aldus Tineke Huizinga, woordvoerder van de ChristenUnie. Volgens Huizinga valt het minister De Geus kwalijk te nemen dat hij – ondanks kritische vragen vanuit de Kamer - niet eerder serieus onderzoek wilde verrichten naar de huisvestingkosten van het UWV. De ChristenUnie vindt dat het de minister siert dat hij het boetekleed aantrekt en ronduit toegeeft dat hij hierin tekort is geschoten.

De ChristenUnie vindt dat de onvolledige informatieverstrekking van het UWV aan de minister primair een probleem is tussen het orgaan en de minister. Nu sprake is van een vertrouwensbreuk tussen de top van het UWV en de minister, is het logisch dat laatstgenoemde de voorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de Raad van bestuur UWV de wacht aanzegt. De ChristenUnie gaat ervan uit dat de minister vasthoudt aan het ontslag van beiden.

De ChristenUnie vindt overigens dat deze affaire niet moet worden aangegrepen als argument om te pleiten voor privatisering van de uitvoering van de sociale zekerheid.

« Terug

Nieuwsarchief > 2004

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari