Vragen over de mogelijke moord op een Armeense luitenant tijdens een NAVO-cursus

23-03-2004 16:07 23-03-2004 16:07

Vragen van het lid Huizinga-Heringa (ChristenUnie) over de mogelijke moord op een Armeense luitenant tijdens een NAVO-cursus. (ingezonden 5 maart 2004)

Met antwoord.

Vragen van het lid Huizinga-Heringa (ChristenUnie) over de mogelijke moord op een Armeense luitenant tijdens een NAVO-cursus. (ingezonden 5 maart 2004)

  1. Kent u het bericht over de moord op een Armeense luitenant tijdens een NAVO-cursus? 1
  2. Is er een verband tussen deze moord en een anti- Armenië sfeer die - volgens sommige berichten - in Azerbeidzjan lijkt toe te nemen?
  3. Zijn er meer incidenten bekend die in dezelfde richting wijzen?
  4. Bent U bereid om in het kader van het Nederlandse Voorzitterschap van de Europese Unie en binnen de NAVO deze ontwikkelingen te volgen en - indien nodig - hiertegen actie te ondernemen?

1 NRC-Handelsblad, 20 feburari jl.


Antwoorden van de heer Bot, minister van Buitenlandse Zaken (ontvangen 23 maart 2004)

  1. Ja.
  2. Een dergelijke toename kan ik niet bevestigen. Wel is mij bekend dat de mening over Armeniërs in Azerbeidzjan over het algemeen negatief is. Ook omgekeerd is dat het geval.
  3. Voor zover bekend gaat het hier om een geïsoleerd incident. De regering van Azerbeidzjan heeft haar afkeuring over het gebeurde reeds uitgesproken.
  4. Uiteraard zal ik deze ontwikkelingen blijven volgen en indien nodig, zal ik in de relevante kaders gepaste actie overwegen.

« Terug

Nieuwsarchief > 2004

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari