Eerste Kamer neemt meer tijd voor behandeling crisis- en herstelwet

graafwerkzaamhedenwoensdag 03 februari 2010 20:00

Deze week besloot de Eerste Kamer extra tijd te nemen voor de behandeling van de crisis- en herstelwet. Deze wet beoogt een aantal bouwprojecten versneld door te voeren om de crisis te bestrijden en ervoor te zorgen dat Nederland na de crisis infrastructureel sterker is.

De Eerste Kamer heeft tot twee keer toe schriftelijke vragen aan de minister president gesteld. Deze vragen gingen voornamelijk over de versnelde onteigening en rechtzekerheid. Immers, de ,,stroperige procedures'' waar de minister-president over spreekt, zijn vooral het gevolg van rechtsbescherming die inwoners van Nederland genieten. ,,Deze wet verdient daarom een zeer zorgvuldige behandeling. Snelheid is geen garantie voor kwaliteit,'' aldus Eerste Kamerlid Remmelt de Boer.

ChristenUnie-senator De Boer nuanceert het beeld dat  en nu ernstige vertraging wordt opgelopen. ,,Wat ons betreft had het debat naar 16 februari verplaatst kunnen worden. Echter, het bleek dat we dan pas op 2 maart konden stemmen. Daarmee was inwerkingtreding van de wet per 1 maart niet meer mogelijk. Daarom werd als nieuwe datum van behandeling gekozen voor 16 maart. Met de nadrukkelijke afspraak dat die dag ook gestemd kan worden. Het verschil met 2 maart is dus slechts 2 weken. Waarom niet eerder? Wel, de minister-president is behalve op 16 februari niet eerder beschikbaar dan 16 maart. Zo zit de zaak dus in elkaar."

 

Labels
Eerste Kamer

« Terug

Reacties op 'Eerste Kamer neemt meer tijd voor behandeling crisis- en herstelwet'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2010 > februari

Geen berichten gevonden