Christennetwerk GMV blij met plan ChristenUnie

21-09-2004 16:29 21-09-2004 16:29

Christennetwerk GMV is blij met het christelijk-sociaal inkomensplan voor 2005 van de ChristenUnie. De tegenbegroting die de partij gisteren presenteerde heeft de instemming van GMV. Het plan van de ChristenUnie sluit aan bij de koers die de christelijke netwerkorganisatie eerder koos.
 
Beide organisaties werken vanuit de gedachte dat de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen, waarbij “Iedereen telt!” voor beiden een belangrijk uitgangspunt is. Voorzitter van christennetwerk GMV, Herman Timmermans, spreekt zijn waardering uit voor de lijn van de ChristenUnie: “De ChristenUnie gaat uit van de persoonlijke verantwoordelijkheid van mensen en van een samenleving die omziet naar mensen die steun nodig hebben.”
Loonkostenvermindering
In haar inkomensplan noemt de ChristenUnie loonkostenvermindering voor oudere werknemers. GMV vindt dit een interessant middel om de kosten van oudere werknemers te drukken. Hiermee wordt de arbeidsmarktpositie van oudere werknemers verbeterd. Mogelijk verhoogt dit de arbeidsparticipatie van deze groep werknemers.
 
Een andere maatregel, zoals het voorstel voor lastenverlichting voor gezinnen met kinderen, is een wens die ook GMV vorig jaar heeft geuit. Eigen bijdragen, zoals in de thuiszorg worden in de plannen van de ChristenUnie gehalveerd, maar wel gehandhaafd.
 
Alimentatie
Christennetwerk GMV plaats vraagtekens bij de besparing op de Bijstand die de ChristenUnie voorstelt. De inning van alimentatie is primair de verantwoordelijkheid van de ex-echtgenoot. De werkgever heeft hiermee verder in principe niets te maken.
 
Efficiënte overheid
In de begroting van de ChristenUnie wordt te weinig aandacht besteed aan mogelijkheden om de kosten van het ambtenarenapparaat terug te dringen. Het inleveren van één vakantiedag per jaar en het afschaffen van voordeelregelingen voor topambtenaren is beslist te weinig. Door het afschaffen van een teveel aan regels – iets waar ook het kabinet voorstander van is – zou ook de overheid efficiënter kunnen werken.
 
Bron: Christennetwerk GMV

« Terug

Nieuwsarchief > 2004

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari