Markante en strijdbare prins overleden

woensdag 01 december 2004 22:34

De ChristenUnie heeft met verslagenheid kennisgenomen van het overlijden van Z.K.H. Prins Bernhard. Hij zal in onze gedachten voortleven als een markante en strijdbare persoonlijkheid. Prins Bernhard is vooral onvergetelijk als de prins die in de Tweede Wereldoorlog op allerlei fronten vocht voor de vrijheid van het land dat zijn tweede vaderland was. Onze gedachten gaan uit naar onze koningin en de andere kinderen en kleinkinderen van Prins Bernhard en Koningin Juliana. Wij wensen de leden van de koninklijke familie in deze moeilijke dagen Gods troostende nabijheid toe.
 
Naast de grote verdiensten van de prins in de strijd tegen de Duitse bezetter, zullen velen zich ook zijn inspanningen voor het behoud van de natuur als president van het Wereld Natuur Fonds en voor de Nederlandse cultuur als regent van het Prins Bernhard Cultuurfonds herinneren.
 
Prins Bernhard was een marktante persoonlijkheid met uitgesproken opvattingen, die soms leidden tot enige maatschappelijke opwinding. Moeilijke momenten beleefden de prins en de koninklijke familie tijdens de ‘affaires’ rond gebedsgenezeres Greet Hofman en vliegtuigfabrikant Lockheed. De hartelijke relatie tussen volk en vorstenhuis bleek hiertegen bestand.   
 

« Terug

Nieuwsarchief > 2004

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari