ChristenUnie pleit voor cultuuromslag

woensdag 15 december 2004 18:49

TCI-rapport: evenwichtig en overtuigendMet waardering heeft de ChristenUnie kennis genomen van het TCI-rapport. Een evenwichtig en overtuigend rapport. De ChristenUnie deelt de kritiek van de commissie op zowel de rol van de regering als die van de Tweede Kamer.

Afbeelding Regiorunner NSTCI-rapport: evenwichtig en overtuigend
 
Met waardering heeft de ChristenUnie kennis genomen van het TCI-rapport.  Een evenwichtig en overtuigend rapport. De ChristenUnie deelt de kritiek van de commissie op zowel de rol van de regering als die van de Tweede Kamer.
 
De problemen rondom grote infrastructurele projecten lijken in de eerste plaats een kwestie van cultuur en mentaliteit. Een onafhankelijker opererende Tweede Kamer is nodig om vergelijkbare problemen in de toekomst te voorkomen. Daarnaast zijn verbeteringen in de wet- en regelgeving een noodzakelijke ondersteuning van die gewenste cultuuromslag.
 
De commissie doet een aantal concrete aanbevelingen waardoor de klassieke controlefunctie van de Kamer kan worden versterkt. De commissie heeft daarbij de moed getoond om ook vergaande wijzigingsvoorstellen te doen.  “Deze aanbevelingen en wijzigingsvoorstellen zullen wij vanzelfsprekend in een later stadium op hun merites beoordelen”, aldus woordvoerder Tineke Huizinga, “maar in beginsel staan wij er positief tegenover. Het komen tot een toetsingskader en het versterken van de kennisinfrastructuur van de Kamer zijn daarbij hoofdpunten”.
 
Dat in de eerste plaats sprake is van een cultuurprobleem wordt geïllustreerd door het feit dat onafhankelijk opererende Kamerleden wèl in staat bleken voldoende kennis van zaken te vergaren om een kritisch tegengeluid, gecompleteerd door constructieve voorstellen, te laten horen. Daarvan is oud-Kamerlid van de ChristenUnie Dick Stellingwerf een goed voorbeeld.

« Terug

Nieuwsarchief > 2004

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari