Waarschuwing aan VVD: praat VMBO niet in de vernieling

vrijdag 17 december 2004 17:08

Onder de titel ‘Oog voor ongekend talent’ heeft de Tweede Kamerfractie van de VVD vandaag een rapport gepresenteerd met nieuwe plannen voor het VMBO. Alhoewel de fractie in het rapport aangeeft dat ‘niemand zit te wachten op de zoveelste grootscheepse reorganisatie’ betekent doorvoering van de VVD-plannen het einde van het VMBO in de huidige vorm.

Arie Slob,  woordvoerder onderwijs van de ChristenUnie, noemt de plannen van de VVD-fractie ondoordacht. ‘De ongenuanceerde wijze waarop de VVD over hét VMBO spreekt, doet geen recht aan de praktijk binnen de scholen. Het VMBO is geen eenheidsworst zoals de VVD suggereert en er wordt op dit moment al hard gewerkt aan de zwakke plekken binnen het VMBO. Een nieuwe stelseldiscussie zal daar de oplossingen niet voor dichterbij brengen’, aldus Arie Slob.

Het ChristenUnie-kamerlid waarschuwt de VVD voor het in de vernieling praten van onderwijsvernieuwingen, die nog maar enkele jaren gaande zijn en waar de VVD ook politiek gezien voor verantwoordelijk is. Iedere keer herhalen dat het imago van het VMBO niet goed is, versterkt hetgeen je eigenlijk wil tegengaan. De VVD kan zich beter sterk maken voor meer financiële middelen voor het onderwijs. Daar zitten de scholen op te wachten en niet op dit soort ondoordachte  plannen, aldus het ChristenUnie-kamerlid Arie Slob.

« Terug

Nieuwsarchief > 2004

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari