Het Elfde Uur Jaarafsluiting met André Rouvoet

31-12-2004 22:01 31-12-2004 22:01

Bron: www.eo.nl
 
Geert Mak, Pia Dijkstra, ds. Orlando Bottenbley en André Rouvoet blikken terug op het afgelopen jaar.
Vanuit een sfeervolle ambiance, landgoed Wulperhorst; het woonverblijf van Wibi Soerjadi, blikt Andries Knevel op deze oudejaarsavond terug op het afgelopen jaar. Zijn gasten zijn schrijver Geert Mak, dominee Orlando Bottenbley, televisiepresentatrice Pia Dijkstra en CU-politicus André Rouvoet. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Wibi Soerjadi.
 
Geert Mak
De historicus van het jaar 2004. Begin dit jaar verscheen zijn meest omvangrijke werk, ‘In Europa’, een reisverslag door het continent en tegelijk een uniek geschiedenisverhaal over Europa in de twintigste eeuw. Mak (1946) kreeg grote bekendheid met het veelgeprezen boek ‘Hoe God verdween uit Jorwerd’. Zijn meest omvangrijke en persoonlijke boek is ‘De eeuw van mijn vader’, dat verscheen aan de vooravond het nieuwe millennium en waarvan eveneens vele exemplaren over de toonbank gingen.
 
Pia Dijkstra
Jarenlang was ze één van de gezichten van het NOS-Journaal. Nu presenteert ze het AVRO-programma ‘Vinger aan de pols’. Al 25 jaar is ze nauw betrokken bij het nieuws en de samenleving. De samenleving is de laatste jaren verhard en er is een soort idealisme verdwenen, stelt de presentatrice als ze terugkijkt op de beginperiode van haar televisiecarrière.
 
Ds. Orlando Bottenbley
Bottenbley is voorganger van de Vrije Baptistengemeente ‘Bethel’ in Drachten, de grootste en snelst groeiende kerkgemeenschap van Nederland. Vol enthousiasme werkt hij in de gemeente en stelt hij zijn leven in dienst van God. ‘Het is net zoals met mooie relaties die je hebt met familie of vrienden. Als je daar enthousiast over bent, vertel je daar graag over tegen anderen. Mensen vertellen over hun persoonlijke relatie met Jezus in hun omgeving en dat werkt aanstekelijk’ , zei Bottenbley eerder in ‘Het Elfde Uur’.
 
André Rouvoet
Politicus van het Jaar. Onlangs heeft de parlementaire pers hem tot beste politicus van 2004 uitgeroepen. De journalisten roemen Rouvoet als ‘een baken van rust en evenwichtigheid’, ‘een alleskunner die wars is van Haagse spelletjes’ en ‘nuchter en niet hijgerig, ‘een rustpunt in deze duistere dagen’. In 2003 won André Rouvoet al de Thorbeckeprijs voor de beste debater. Behalve als goede debater staat Rouvoet (1962) ook bekend als een scherpzinnig kamerlid. De fractievoorzitter van de ChristenUnie zit sinds 1994 in de Kamer. Vooral het debat over waarden en normen gaat hem aan het hart.

videofragment

« Terug

Nieuwsarchief > 2004

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari