ChristenUnie: Meer ruimte voor Midden- en Kleinbedrijf

binnenvaart2zondag 14 februari 2010 09:00

Tweede Kamerlid Cramer (ChristenUnie) maakt zich zorgen over de beperkte mogelijkheden voor MKB-bedrijven om in aanmerking te komen voor grote opdrachten voor weg- en waterbouw. Het Kamerlid bezocht vrijdag samen met fractievoorzitter Arie Slob aannemersbedrijf De Koning in Papendrecht. Ze spraken daar met de aannemer over deze problematiek.

,,Bij mijn werkbezoek merk ik dat aanbestedingen zo ingericht worden dat alleen hele grote bedrijven hiervoor in aanmerking komen. Dit botst met de afspraak in het coalitieakkoord, waarin staat dat er meer ruimte moet komen voor MKB-ers.’’ De ChristenUnie gaat hierover Kamervragen stellen.

Binnenvaart is het hart van de sector
De ChristenUnie is blij met inzet van Staatssecretaris Huizinga op het uitbreiden van de waterinfrastructuur om het vervoer over water te verbeteren. De Tweede Kamerfractie is vandaag op bezoek in Papendrecht en Sliedrecht. Tweede Kamerlid Ernst Cramer: ,,Ik ben gefascineerd door de kansen die de binnenvaart heeft voor duurzaam vervoer. De ontwikkelingen in deze sector zijn op sommige plaatsen zorgelijk." De Nederlandse Mededingingsautoriteit heeft onlangs de oplegregeling voor de binnenvaart afgekeurd. Het risico is volgens de ChristenUnie groot dat dit leidt tot een koude sanering. Samen met de staatssecretaris is de ChristenUnie van mening dat dit voorkomen moet worden. De binnenvaart moet volgens Cramer op 'oorlogsterkte' zijn voor als de economie aantrekt. 

« Terug

Archief > 2010 > februari