Rouvoet hoopt op zetel in Amsterdam

Amsterdamwoensdag 24 februari 2010 13:19

De ChristenUnie hoopt op een raadszetel in de gemeente Amsterdam. Dat zegt partijleider André Rouvoet in een interview met NU.nl. "De grote uitdaging is om na Den Haag, Rotterdam en Utrecht, ook in Amsterdam in de raad te komen. Amsterdam is de enige grote stad waar we nog geen zetel in de gemeenteraad hebben."

De ChristenUnie doet in 205 gemeenten mee aan de verkiezingen, vijftien meer dan in 2006. "We hebben toen mooie uitslagen neergezet op de plekken waarin we vanouds heel sterk zijn zoals de Veluwe en Zeeland, maar ook in de grote steden. De positie in grote steden is relatief nieuw. Voor ons is heel belangrijk dat we die positie vasthouden en uit bouwen", aldus Rouvoet.

Regeringsdeelname
De partijleider verwacht dat de regeringsdeelname leidt tot meer vertrouwen in de ChristenUnie. "Vroeger stemden mensen mogelijk niet op ChristenUnie, omdat we niet de regering of in de colleges zouden komen, terwijl men zich wel het meeste thuis voelde bij ChristenUnie. Nu hoeven mensen dat dilemma niet meer te voelen."

Woensdagavond is minister Rouvoet in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam: kijk voor meer informatie hierover op www.geloveninamsterdam.nl

Lees hier het hele interview.

« Terug

Reacties op 'Rouvoet hoopt op zetel in Amsterdam'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2010 > februari