Laat u niet verleiden door de macht!

18-01-2003 18:18 18-01-2003 18:18

Onder het motto Laat u niet verleiden door de macht – Kies voor duidelijkheid! Stem lijst 8! start de ChristenUnie op maandag 20 januari een korte en intensieve advertentiecampagne in de dagbladen en op de radio.

ChristenUnie opent campagneoffensief tegen de misleiding van de kiezers

De boodschap voor de strategische kiezers is dat Nederland op 22 januari geen kabinet en geen minister-president kiest, maar een volksvertegenwoordiging. “Het is misleiding van de kiezers als je zegt dat het nu alleen nog maar gaat tussen Balkenende en Bos. De kiezer is een geluidsversterker en moet een inhoudelijke keuze maken voor het geluid dat hem bevalt en dat hij wil horen in de Tweede Kamer”, aldus André Rouvoet vanmiddag tijdens een verkiezingsbijeenkomst in Amersfoort. Hij rekent op herstel voor de ChristenUnie, maar hoopt op meer: “Een paar zetels extra zouden bij het CDA een gezonde schrik veroorzaken en de christen-democraten aansporen om nu eens echt werk te maken van het herstel van paarse schade”.

De ChristenUnie moest bij de vorige verkiezingen een zetel inleveren, omdat veel kiezers op het laatste moment uit strategische overwegingen voor het CDA kozen. Rouvoet onderstreept dat die keuze niet heeft gebracht wat de kiezers ervan hadden verwacht: “De christen-democraten hebben hun sterke positie niet gebruikt om orde op zaken te stellen. Integendeel: het beleid van paars wordt op veel terreinen gewoon voortgezet en het lonken naar de macht zorgt voor onduidelijke keuzes”.

Rouvoet is ervan overtuigd dat zetelwinst voor de ChristenUnie de positie van de christelijke politiek in het algemeen versterkt: “De ChristenUnie moet in verhouding tot het CDA sterker worden. Mijn stelling is: 44 + 8 is meer waard voor de christelijke politiek dan 48 + 4. Een sterke ChristenUnie houdt het CDA op koers. Dat is bevestigd in de discussie over de vrijheid van onderwijs en de opheffing van het bordeelverbod”.

« Terug

Nieuwsarchief > 2003

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari