Oproep aan gemeenten: "Kiezen voor Afrika"

dinsdag 21 januari 2003 12:30

Oproep aan alle gemeenten In Nederland.

Voor meer informatie over 'Kiezen voor Afrika' voor de gemeenten: zie http://www.vng.nl

Reactie van dem. minister Remkes;
"Geen formele belemmeringen om mee te doen. Het is de verantwoordelijkheid van gemeenten zelf om hierin beslissingen te nemen".

>>>>

Actie "Kiezen voor Afrika"

Maatschappelijke organisaties verwachten dat 38 miljoen mensen het slachtoffer worden van de dreigende hongersnood in Afrika. De inzamelingsactie van de Samenwerkende Hulp Organisaties is nog geen succes, omdat de verkiezings-campagne alle aandacht opeist. De ChristenUnie heeft daarom mevrouw Van Ardenne-van der Hoeven, staatssecretaris voor Ontwikkelingssamenwerking, gevraagd om in samenspraak met de gemeenten en de SHO onder het motto Kiezen voor Afrika collectebussen bij de stemlokalen te plaatsen. De staatssecretaris is enthousiast over het voorstel. “Door de aanstaande verkiezingen letten we nu vooral op alles wat er in Nederland gebeurt, maar de wereld houdt niet op bij onze grenzen”, aldus André Rouvoet.

De Samenwerkende Hulp Organisaties en de staatssecretaris voor Ontwikkelingssamenwerking, Agnes van Ardenne, steunen deze oproep. Het woord is nu aan de gemeenten. André Rouvoet roept gemeenten op creatief te zijn en oude stembussen van de zolder te halen: "Plak en er een A4-tje op met de tekst 'Kiezen voor Afrika - Giro 555' en klaar is Kees". Het enige wat de gemeenten moeten doen is toestemming geven voor het plaatsen van collectebussen bij de stembussen. De gemeenten moeten verzegelde collectebussen regelen en plaatsen in de stembussen. Meer informatie is verkrijgbaar via de website van de Samenwerkende Hulp Organisaties www.giro555.nl. of via telefoonnummer 070 – 313 65 56.

De ChristenUnie roept de politieke partijen op om ook tijdens de uitslagenavond aandacht te geven aan Afrika. Samenwerkende Hulp Organisaties: ”En ik nodig de staatssecretaris voor Ontwikkelingssamenwerking uit om de totale opbrengst van Kiezen voor Afrika te verdubbelen”.

De ChristenUnie dringt er bij u op aan actie te ondernemen. Als er nog formele stappen moeten worden gezet dan zou het College van burgemeester en wethouders daar vandaag nog een knoop over kunnen doorhakken.
Het zou een geweldige zaak zijn wanneer op deze manier een groot bedrag zou worden opgehaald voor de miljoenen mensen die op dit moment met de hongerdood bedreigt worden.

Hartelijk dank voor uw medewerking!

Wij hopen dat wij op uw steun kunnen rekenen en zien samen met u uit naar een goed resultaat op 22 januari 2003.

Met vriendelijke groet,


Bureau ChristenUnie

« Terug

Nieuwsarchief > 2003

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari