Pamflet: Wij bekennen kleur en stemmen ChristenUnie!

20-01-2003 23:17 20-01-2003 23:17

Een 27-tal christenen hebben een pamflet ondertekend waarmee ze kleur bekennen en aangeven komende woensdag op de ChristenUnie te stemmen. De ondertekenaars, met onder andere Reinier v.d. Berg (RTL-weerman), Prof.dr A.Th van Deursen (historicus) , Prof.dr Willem J. Ouweneel (theoloog, filosoof) en Prof.dr Herman Selderhuis (rector Theologische Universiteit Apeldoorn) spreken de hoop uit dat er na de verkiezingen meer bewogen en bevlogen christenen deel zullen uitmaken van de Tweede Kamer. Onderstaand volgt de tekst van het pamflet.

Een 27-tal christenen hebben een pamflet ondertekend waarmee ze kleur bekennen en aangeven komende woensdag op de ChristenUnie te stemmen. De ondertekenaars, met onder andere Reinier v.d. Berg (RTL-weerman), Prof.dr A.Th van Deursen (historicus) , Prof.dr Willem J. Ouweneel (theoloog, filosoof) en Prof.dr Herman Selderhuis (rector Theologische Universiteit Apeldoorn) spreken de hoop uit dat er na de verkiezingen meer bewogen en bevlogen christenen deel zullen uitmaken van de Tweede Kamer. Onderstaand volgt de tekst van het pamflet.

Woendag 22 januari zijn er verkiezingen en dan brengen ook wij onze stem uit. Maar nu al bekennen we kleur en spreken we de vurige hoop uit dat er na de verkiezingen meer bewogen en bevlogen volgelingen van Jezus Christus in de Tweede Kamer komen.

Wij geloven in God, die Zijn wereld zo lief heeft dat Hij Zijn Zoon zond om die wereld te redden. Het doet ons daarom pijn als we zien dat die liefdevolle Schepper irrelevant wordt verklaard. Wij lijken soms kinderen van een vergeten God. Zelfs in de politiek, waarin het gaat om dood en leven, vrede en oorlog, goed en kwaad, lijkt de Schepper van hemel en aarde er niet toe te doen. Daarom hopen we dat er na 22 januari meer overtuigde gelovigen deel uitmaken van de Tweede Kamer, waarbij ze politiek zullen bedrijven met het oog op Hem en Zijn schepping.

Wij hopen op versterking van de politiek de bedreven wordt door christenen voor wie barmhartigheid geen soft woord is. Soms lijkt cynisme en eigenbelang de boventoon te voeren in ons land. Verslaafden worden gedoogd, zolang ze geen overlast opleveren, maar er zijn maar weinigen die zich hun lot werkelijk aantrekken. De verre naaste houden we het liefst op afstand. Hoewel we schatrijk zijn en meer dan ooit weten van de nood elders in de wereld, heeft ontwikkelingssamenwerking een lagere prioriteit dan ooit. De zorg voor het milieu is ondergeschikt gemaakt aan onze zucht naar winst en naar luxe, hoewel we heel goed weten wat de gevolgen zijn van onze werk- en levensstijl voor Gods schepping. We zijn beter dan ooit in staat om te zorgen voor het zwakke, gehandicapte of bejaarde leven, maar ondertussen is voor velen dat leven niet meer heilig. Zelfs ongeboren kinderen zijn hun leven niet zeker. Asielzoekers worden eindeloos in onzekerheid gelaten en als ze zijn 'uitgeprocedeerd' (ook al hebben ze vaak nog recht op een beroepmogelijkheid), worden ze op straat gezet en aan hun lot overgelaten; kinderen die hier geboren zijn en hier op school zitten worden gedwongen uitgezet naar een land waarvan ze de taal nauwelijks spreken. Economische groei heeft een absolute prioriteit, maar met schade aan de schepping, aantasting van de zondagsrust en een leven vol stress, zijn de druiven zuur.

We weten zeker dat politiek bij een geopende Bijbel verschil maakt, anders is. We gunnen Nederland meer dan politiek waarin cynisme en eigenbelang de leidraad zijn. Politiek waarin barmhartigheid, liefde tot God en de naaste, de toon aangeeft, is een zegen voor ons land. Het Evangelie van Jezus Christus is niet bedoeld om binnen de muren van binnenkamer en kerk te blijven: de bijbelse waarden en normen zijn relevant en heilzaam voor onze Nederlandse samenleving.

In deze tijd is dat al snel tegendraads, maar dat moet dan maar. Christen-politici bij wie het zout echt zout blijft, kunnen de smaakmakers van de Tweede Kamer zijn. Daar hopen we op en bidden we om: meer Kamerleden die er rond vooruit komen dat ze - ook in de politiek - bewogen en bevlogen volgelingen van Jezus Christus willen zijn.

We bekennen kleur en stemmen met ons hart. Wij stemmen op de ChristenUnie, juist nu.

Ondertekenaars:

Ds. Wim van der Aa (hervormd predikant)
Reinier v.d. Berg (RTL-weerman)
Peter de Bruijne (hoofdredacteur Opwekking Magazine)
Bart Cusveller (Christelijke Hogeschool Ede)
Prof. dr A.Th van Deursen (historicus)
Dr. Reyer Gerlach (milieu-econoom VU)
Cees Griffioen (algemeen secretaris IFES-Nederland)
Alie Hoek-van Kooten (arts)
Dr. Jan Hoek (CHE)
Rob Hondsmerk (directeur Stichting Chris, Focus on the Family-Nederland)
Teus van de Lagemaat (CHE)
Prof. dr. J.W. Maris (Theologische Universiteit Apeldoorn)
Mr. Henk P. Medema (uitgever)
Martijn van Meppelen Scheppink (advocaat)
Prof. dr. Willem J. Ouweneel (Evangelische Hogeschool)
Timon Ramaker (directeur ICS, christelijk studiecentrum)
Tjerk de Reus (journalist)
Prof. dr. ir. Egbert Schuurman (Em.-hoogleraar Ref. wijsbegeerte)
Prof. dr. Herman J. Selderhuis (rector TU Apeldoorn)
Gert-Jan Segers (coordinator studie- en toerustingscentrum Cairo, Egypte)
Rik Stuivenberg (directeur EB Media)
Arjen van Trigt (uitgever Boekencentrum)
Ds. Erik Veenhuizen (oud-voorzitter Evangelische Alliantie)
Johan Visser (stafwerker IFES-Nederland)
Peter Vlug (oud-directeur Stichting Opwekking)
Else Vlug (schrijfster)
Ronald Westerbeek (eindredacteur CV.Koers)

« Terug

Nieuwsarchief > 2003

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari