Brandbrief ivm evaluatie opheffing bordeelverbod

maandag 06 oktober 2003 16:05

BRANDBRIEF BRANDBRIEF BRANDBRIEF

Amsterdam, 2 oktober 2003

Beste hulpverleners,

Zoals jullie mogelijk weten heeft de Tweede Kamer in september 2000 het bordeelverbod opgeheven, waardoor prostitutie in bordelen en achter de ramen gelegaliseerd werd. Nu drie jaar later is er een evaluatie (bestaande uit zes deelonderzoeken onder leiding van het WODC) uitgevoerd van deze legalisering. Het rapport zend ik u bijgaande deze mail. De belangrijkste conclusie van de evaluatie is dat er nog enkele knelpunten zijn die moeten worden opgelost voordat de zes doelstelling bij de opheffing goed gerealiseerd kunnen worden. Ook het kabinet heeft, in zijn brief aan de Kamer (21 febr. 2003) als reactie op de evaluatie, aangegeven dat het van belang is de huidige knelpunten op te lossen.
Al met al geeft dit dus aan dat het huidige beleid van de overheid gewoon voortgezet zal worden, ondanks dat het rapport zelf o.m. geconstateerd dat iets minder dan de helft van de prostituees onvrijwillig, lees noodgedwongen in de prostitutie zitten.

Wij als ChristenUnie zouden graag zien dat:

1. De overheid de legalisering ongedaan maakt omdat dit het in stand houden is van vrouwenslavernij en vrouwenhandel.

2. De overheid zoveel mogelijk prostituees de mogelijkheid biedt (via hulpinstellingen) om uit deze wereld van slavernij te stappen (uitstapprogramma's).

3. lokale overheden de mogelijkheid geboden wordt om de vestiging van een bordeel op hun grondgebied te weigeren

De Tweede Kamer zal 13 november het standpunt van het kabinet en het evaluatierapport bespreken. Het is dus kort dag om tot bezinning en actie over te gaan!!!
Daarom nodig ik u graag uit om donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 bij elkaar te komen in het Gebouw van Berea Amsterdam.


Hier zouden we gezamenlijk kunnen bespreken welke argumenten we kunnen aanvoeren om de negatieve effecten van het opheffen van het bordeelverbod aan de kaak te stellen. Graag zou de ChristenUnie uw ervaring als veldwerkers of beleidsmakers hierover willen horen. Dit zou kunnen uitmonden in een manifest of brief aan de Tweede-Kamerleden over de gevolgen van de opheffing van het bordeelverbod.
Ook zouden we gezamenlijk kunnen nadenken over publieke acties om uiting te geven aan onze afkeer van het huidige beleid en nog meer om aan te geven dat het anders kan. "There is a way out".

Ook zouden we de op handen zijnde sluiting van de tippelzones (Rotterdam en Amsterdam en mogelijk ook leders?) kunnen bespreken. Sluiten ja, maar dan…


Met betrekking tot de verstrekking van gratis heroïne hebben een soortgelijke actie afgelopen maand uitgevoerd. Hiervoor was veel belangstelling van de pers en ook de politiek (CDA en VVD) heeft ons verhaal aangehoord.

LATEN WE ALS CHRISTENEN EN CHRISTELIJKE INSTELLING EEN KRACHTIG GELUID LATEN HOREN HOE HET ANDERS KAN EN HOE GOD DE MENS GESCHAPEN HEEFT, NIET ALS SLAAF VAN DE SATAN MAAR ALS DIENAAR VAN HEM DIE ONS WERKELIJKE VREDE GEEFT.
Graag zie ik jullie dus tegemoet op donderdag 9 oktober aanstaande D.V. in het gebouw van Berea Amsterdam van 14.00 tot 16.00 uur
Kunt u mij via de mail laten weten of u inderdaad van de partij zal zijn donderdag.
Gods zegen en graag tot donderdag,

Joël Voordewind
Landelijk Bureau ChristenUnie tel. 033-422 6969/ 06-22 198 918

Plaats en Tijd:
Donderdag 9 oktober 14.00 tot 16.00 uur
Berea Amsterdam
Joop Geesinkweg 313
1096 AW Amsterdam
020 - 5 929 929

Per Auto:
Vanaf A10 Ring Oost, afslag S111 Amstel Business Park
Einde afslag links, rechtdoor (stoplichten), voor Amstel Business Park (Oost) rechts aanhouden (stoplichten), op de rotonde gelijk weer rechtsaf.
Dit is de Joop Geesinkweg. Met de weg mee de bocht naar links. na ongeveer 500 meter vindt u ons gebouw aan de linkerkant.
Openbaar Vervoer:
Trein:
Uitstappen op NS station Amsterdam Amstel zie "Metro:" voor verder vervoer naar het gebouw.

Metro:
Van der Madenweg (plm. 10 min. lopen) Trap af, rechtdoor, voor de flats linksaf. Volg het pad "De Slinger".
Tunneltje onder de snelweg door. Tussen de gebouwen door en dan komt u op de Joop Geesinkweg. Oversteken en rechts is het gebouw.
Spaklerweg (plm. 10 min. lopen) uitgang Penitentiaire Inrichting. Rechtsaf de H.J.E. Wenckebachweg. U komt aan de achterkant van ons gebouw.
Overamstel (plm. 10 min. lopen) Uitgang richting Van Marwijk Kooystraat. Deze aflopen, bij de stoplichten oversteken, onder de metro door, rotonde over, daarna rechts en weer links.

« Terug

Nieuwsarchief > 2003

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari