ChristenUnie teleurgesteld door Balkenende

maandag 13 januari 2003 10:43

DEN HAAG - De ChristenUnie is teleurgesteld door opmerkingen van CDA-lijsttrekker Balkenende aan haar adres. Rouvoet: „Ik heb niet gezegd dat het CDA geen Bijbelse waarden heeft, maar dat zij daar niet expliciet over spreekt.”

Bron: Reformatorisch Dagblad

DEN HAAG - De ChristenUnie is teleurgesteld door opmerkingen van CDA-lijsttrekker Balkenende aan haar adres. Rouvoet: „Ik heb niet gezegd dat het CDA geen Bijbelse waarden heeft, maar dat zij daar niet expliciet over spreekt.”

In een interview in deze krant wond Balkenende zich zaterdag op over het verwijt van Rouvoet dat het CDA geen Bijbelse waarden en normen zou hebben. „Als we als christenen om politieke motieven zó met elkaar omgaan, zijn we een eind weg”, aldus de CDA-lijsttrekker.

Rouvoet vindt die kritiek unfair. „Als uit een onderzoek blijkt dat 55 procent van de Nederlanders en 37 procent van de CDA’ers kritische opmerkingen heeft bij het christelijk gehalte van de partij van Balkenende, zou ik daar dan niets over mogen zeggen? Blijkbaar behoor ik bij het rijtje mensen dat Balkenende graag een draai om de oren geeft.”

De CU-lijsttrekker wijst erop dat hij nooit gesteld heeft dat het CDA geen Bijbelse waarden en normen heeft, maar dat de vertegenwoordigers van die partij zelden of nooit over Bijbelse waarden en normen spreken. „Dat is iets anders. Ik doe in feite een appèl op het CDA om haar licht niet onder de korenmaat te zetten. Dan vind ik het jammer als Balkenende daar niet inhoudelijk op reageert, maar meteen begint te meppen.”

„Ik weet van Balkenende dat hij een christen is”, aldus Rouvoet, „maar waarom is hij daar dan zo zelden expliciet over? Dan laat je toch een kans op christelijk getuigenis lopen?”

De ChristenUnie-leider verwijst naar het kamerdebat over waarden en normen. „In zijn bijdrage spreekt CDA-woordvoerder Rietkerk maar één keer over het christendom en dan doet hij dat in één adem met het humanisme en de Verlichting, die volgens hem met elkaar het fundament van onze rechtsstaat uitmaken. Dat is toch vreemd? Wat moeten mensen met een AR- of CHU-achtergrond hier nu van denken? Hun gedachtegoed komt toch niet gelijkelijk uit christendom én Verlichting voort?”

« Terug

Nieuwsarchief > 2003

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari