Meer hoop zonder dope

dinsdag 23 september 2003 19:42

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer moet het aantal experimenten met vrije heroïneverstrekking aan langdurig verslaafden niet uitbreiden. Een platform van christelijke organisaties voor drugshulpverlening heeft dat dinsdag in een petitie gevraagd.
Volgens de christelijke drugshulpverleners worden verslaafden te snel afgeschreven. Zij denken dat ook langdurig verslaafden kunnen afkicken en leven zonder drugs. Er is volgens hen 'meer hoop zonder dope'.
 
Het platform wordt gesteund door de ChristenUnie. De Tweede Kamer behandelt over enkele maanden een advies om de experimenten met de verstrekking van gratis heroïne aan zwaar verslaafden uit te breiden. Zes steden hebben het experiment uitgevoerd.
 
Volgens de Commissie Invoeringsaspecten Behandeling Heroïneverslaving moeten in de toekomst elf steden gratis heroïne verstrekken. De organisaties zijn onder meer De Hoop uit Dordrecht, en Victory Outreach uit Rotterdam.
 
Het CDA-Kamerlid Joldersma gaf tijdens de bijeenkomst aan in principe ook tegen uitbreiding van de experimenten te zijn. Dit terwijl CDA-wethouders de afgelopen maanden hebben geprobeerd de CDA-fractie in de Tweede Kamer over te halen om voor uitbreiding te stemmen. Volgens de lokale CDA-bestuurders helpt de gratis verstrekking met name de criminaliteit te bestrijden. De verslaafden hoeven immers niet meer te stelen om aan geld te komen voor hun drugs.

Bron: ANP / Trouw / Reformatorisch Dagblad

« Terug

Nieuwsarchief > 2003

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari