Tineke Huizinga niet beschikbaar voor Tweede Kamer

tineke5woensdag 24 maart 2010 19:00

Tineke Huizinga-Heringa, demissionair minister van VROM, heeft het landelijk bestuur van de ChristenUnie vandaag laten weten niet beschikbaar te zijn voor een plek op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen in juni 2010. Ze heeft dat besluit ,,na lang wikken en wegen'' genomen.

Peter Blokhuis, voorzitter van het landelijk bestuur, toont begrip voor de keuze die Tineke Huizinga, op dit punt van een indrukwekkende politieke carriére gekomen, maakt: ,,Het bestuur van de ChristenUnie respecteert het besluit van Tineke Huizinga om zich niet opnieuw beschikbaar te stellen voor de Tweede Kamer. Ze heeft de ruim 26 duizend kiezers die in 2006 een voorkeurstem op haar uitbrachten allerminst teleurgesteld. De partij is haar grote dank verschuldigd voor wat ze achtereenvolgens als raadslid in Heerenveen, als Tweede Kamerlid, staatssecretaris en minister voor de christelijke politiek én voor het landsbestuur heeft betekend. Dat was in velerlei opzichten baanbrekend, ook binnen de eigen partij, waarvoor zij ooit het eerste vrouwelijke Kamerlid was en thans de eerste bewindsvrouw is.''

Het partijbestuur verwacht volgende week, op basis van een advies van de daartoe aangestelde selectiecommissie, een conceptkandidatenlijst te kunnen publiceren. Die wordt dan naar de kiesverenigingen (plaatselijke afdelingen) gestuurd, waarna het Uniecongres 24 april besluit over de definitieve kandidatenlijst voor de Kamerverkiezingen die DV 9 juni gehouden worden.

Labels
Partij
Tineke Huizinga

« Terug

Reacties op 'Tineke Huizinga niet beschikbaar voor Tweede Kamer'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2010 > maart

Geen berichten gevonden