De werkgroep ChristenUnie Multicultureel

maandag 01 december 2003 10:33

Dat waren de koppen van de nieuwsberichten na de eerste 'Talkshow' van de werkgroep ChristenUnie Multicultureel. De 'show' is speciaal opgezet voor migranten die geïnteresseerd zijn in de politiek en in het bijzonder in de ChristenUnie. Het zag er letterlijk zwart van de mensen. Muziek en tropische hapjes zorgden voor een sfeer die deze doelgroep aanspreekt. Maar daar kwamen de 80 bezoekers niet alleen op af. Zij wilden wel eens weten of die ChristenUnie zich het lot van de christen-migranten aan wilde trekken. En de ChristenUnie op haar beurt wilde graag hen beter leren kennen.
 
Er werd gerapt, een sketch opgevoerd door dr. Johny Love, samen gezongen en er was een forumdiscussie met onder meer Tineke Huizinga. Centraal stond de vraag: ' waarom zijn christen-migranten zo weinig betrokken zijn bij de politiek'. Dit komt, zo liet de zaal weten, doordat een groot aantal christen-migranten naar Nederland is gevlucht vanwege geloofsonderdrukking door de politiek in het land van herkomst. Politiek is dus iets gevaarlijks en staat voor veel migranten gelijk aan corruptie en schandalen. Dus aangekomen in Nederland is het verstandig om je als christen vooral verre te houden van de politiek, zo was de indruk.
 
Als ChristenUnie hebben we vooral proberen duidelijk te maken, dat we als christenen en dus ook christen-migranten vanuit ons geloof de opdracht hebben om ons in te zetten voor de naaste en de samenleving. Dat we een lamp op een berg moeten zijn en het zout in deze wereld. En dat we ons zonder angst in Nederland wel met politiek kunnen bezighouden om daar Gods leefregels uit te dragen.
 
Aan het eind van de dag hebben zeven mensen zich als vrijwilliger opgegeven bij de kiesvereniging Rotterdam. Inmiddels zijn de andere grote steden ook benaderd om soortgelijke bijeenkomsten te houden. Zo krijgen we meer kleur op het pallet van de ChristenUnie.
 
Als u in uw stad ook zo'n Talkshow voor christen-migranten wilt houden, neem dan contact met ons op. We komen graag bij u langs.
 
Joël Voordewind, namens de werkgroep ChristenUnie Multicultureel

Dit artikel is verschenen in Handschrift, jg. 4, nr. 6, december 2003

« Terug

Nieuwsarchief > 2003

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari