ChristenUnie geeft Migrantennieuwsbrief uit

25-10-2004 16:06 25-10-2004 16:06

Om christenmigranten te voorzien van het laatste politieke nieuws, geeft de ChristenUnie een speciale nieuwsbrief uit genaamd: Colourful News. De nieuwsbrief wordt verstuurd naar christenmigranten organisaties, belangstellenden en migranten ChristenUnie-leden.
 
De nieuwsbrief geeft, naast politiek nieuws, ook informatie over christelijke migrantenactiviteiten en ChristenUnie-activiteiten voor migranten. Doel van de nieuwsbrief is om de politieke betrokkenheid van christenmigranten te vergroten.
 
De nieuwsbrief is één van de activiteiten van de Migrantenwerkgroep van de ChristenUnie. De werkgroep, bestaande uit onder andere Marcello Stewart (stand-up comedian) en Yvette Lont (raadslid Amsterdam ZO) organiseert verder migranten-Talkshows, een afwisselend programma met muziek, cabaret, migranten hapjes en een gesprek tussen een ChristenUnie-Tweede Kamerlid en het publiek. De talkshow heeft Rotterdam, Almere en Den Helder al aangedaan.
 
Verder laat de werkgroep op dit moment een onderzoek uitvoeren naar de politieke betrokkenheid van christenmigranten. Naar schatting zijn er in Nederland 750.000 christenmigranten. De werkgroep wil graag weten welke belemmeringen christenmigranten ondervinden om actief deel te nemen aan de politiek. Het onderzoek vindt plaats onder 160 christenmigrantengroepen of -organisaties.
 
Op het eerste ledencongres van de ChristenUnie, zaterdag 13 november D.V., zal de werkgroep een workshop geven over integratie en de positie van migranten binnen de ChristenUnie.
 
 

« Terug

Nieuwsarchief > 2004

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari