Binnenkant en buitenkant, persoonlijke campagne en Cohen

2010 Ed Ankervrijdag 07 mei 2010 15:11

“De ChristenUnie doet aan styling” Dat was het nieuws van Bart Chabot die een dag ‘embedded’ ging bij de ChristenUnie. Die degelijke mensen van de ChristenUnie gaan zich eindelijk eens bekommeren om het uiterlijk. Het is een mooie en gezellige groep mensen. Er wordt veel gelachen. Zo schetste Chabot de sfeer bij de ChristenUnie. Een blog van Ed Anker voor Pauw en Witteman.

Goed om dit van Chabot te horen. Hij vond het leuk bij ons en dat is mooi. Natuurlijk zegt dan direct een stem in mijn achterhoofd dat het niet alleen om de buitenkant kan gaan. Binnenkant en buitenkant zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en inhoud blijft het ChristenUnie adagium. Ook in mijn persoonlijke campagne. Dan gaat het over veiligheid en onderwijs bijvoorbeeld.



Wat dat betreft was het gesprek met Cohen teleurstellend. Job Cohen heb ik hoog zitten als bestuurder, maar politiek is niet alleen een kwestie van bestuur. Je mag van een politicus, en zeker van een premierkandidaat, verwachten dat hij ideeën heeft en dat hij voor die ideeën staat. Die indruk kreeg ik gisteravond niet. Als Cohen premier is wil hij akkoorden sluiten waarbij men van eigen standpunten moet willen afstappen. De PvdA lijkt vooral de burgemeester van Nederland te willen leveren en gaat daarna praten over ideeën.



Oké er was een soort van idee; Cohen wil omgaan met verschillen, maar lijkt daarbij naar een soort grijze eenheidsworstsamenleving te streven. Vrijheid van godsdienst is blijkbaar alleen van belang zolang je er geen last van hebt. Weten we dat ook weer.

En dan was er even nog Afghanistan. Ik vraag me ook af of Cohen zelf wel begrijpt waarom het Kabinet is gevallen. Heeft hij daar eigenlijk wel Wouter Bos over gesproken? Het is toch stuitend dat hij nu weer rustig alle opties wil gaan bespreken over de missie in Afghanistan, waar het op 20 februari in één nacht moest worden afgetikt. Dan word ik gewoon even heel chagrijnig. Dat voelde ik sterk van binnen en dat schijnt van buiten nogal zichtbaar te zijn geweest. Daar helpt geen styling aan.


Ed Anker

« Terug

Reacties op 'Binnenkant en buitenkant, persoonlijke campagne en Cohen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2010 > mei