Bevrijdingsdebatten en coverfoto's

Joel Voordewind_kleinmaandag 10 mei 2010 17:20

Bevrijdingsdag en de PvdA-draai van 360 graden
Afgelopen week deed ik op 5 mei mee aan een lijsttrekkersdebat op een Bevrijdingspodium in Wageningen. De enige lijsttrekker was overigens Femke Halsema. We bespraken de toekomstige Nederlandse politie-missie in Afghanistan. Vooral hoe het nu kwam dat de PvdA het kabinet liet vallen omdat men geen vervolgmissie wilde, overigens wel een trainingsmissie.

Vervolgens volgt er een motie van Groenlinks die een politie-trainingsmissie voorstelde. Daar stemmen ze na lang wikken en wegen tegen. En drie dagen later laat Cohen weten er toch wel voor te zijn. Waarna iedereen zich afvraagt waarom ze ook alweer het kabinet lieten vallen. Politiek is soms hogere wiskunde. Knap dat de achterban ze in de peiling althans nog niet in de steek laat, al wordt Cohen steeds voorzichtiger in zijn antwoorden, waarop Paul Witteman vervolgens vraagt of hij nog meer dan alleen ja of nee kan zeggen. De ChristenUnie heeft wel ingestemd met een verzoek aan de regering een beperkte politietrainingsmissie te gaan onderzoeken. Nu maar zien of dat er nog komt met deze demissionaire regering.

Vorige week werd ik gevraagd een interview te doen met de Veronica gids. Ik was op mijn hoede en vroeg eerst na te gaan of het om een serieus interview ging met een foto. Dat bleek het geval te zijn. Ik kreeg nog wel het advies iets vrolijks aan te trekken. Geen probleem zei ik. Twee dagen na het interview krijg ik een cover toegemaild met mijn foto er groots op en een etiket over me heen geplakt ‘stem sexy’. Men had er plotseling bij bedacht dat het wel aardig zou zijn als mensen op de verschillende politici konden stemmen als meest sexy Kamerlid. Alle andere kandidaten die meededen waren eveneens verrast. Ik voelde me hierdoor overvallen. De ellende met deze zaken is dat alleen dat het aankaarten hiervan alleen maar meer publiciteit genereert. Ik heb Veronica wel via de redacteur laten weten dat ik dit een vorm van misleiding vond. Zo worden we maar meer ongewild ingezet om Veronica door de economische winter heen te helpen.

5 mei mocht ik eveneens spreken op Soul Survival. En wie zit er op de eerste rij? Een verslaggever van de VPRO-gids. Nu nog meer op mijn hoede vraag ik wat hij komt doen. Een verslag maken van mijn seminar, zegt hij. Ik vroeg naar zijn eerste indrukken en spontaan vergelijkt hij het met Pinkpop alleen dan voor christenen en zonder drugs en alcohol. In het seminar vertel ik hoe God ons oproept om uit te reiken naar onze naaste en hoe ik me geroepen voelde om actief te worden in de politiek. Omdat het de laatste seminar is van het festival en om de aandacht vast te houden houd ik halverwege een bandenplakdoosje omhoog. Als voorbeeld van de talenten, het gereedschap die we van God gekregen om ons zelf in beweging te krijgen en ook om anderen te dienen als zij een lekke band hebben gekregen. Terwijl ik het bandenplakdoosje omhoog houd, zie ik een filtser afgaan van het fototoestel van de VPRO-verslaggever. Nu maar weer afwachten wat dat voor etiket oplevert in de komende VPRO-gids. Zal vast minder sexy zijn en dus de cover niet halen, vrees ik.

Joël Voordewind

Ps. mijn vrouw was het eigenlijk wel eens met dit etiket van Veronica

Labels
fractieblog
Joël Voordewind

« Terug

Reacties op 'Bevrijdingsdebatten en coverfoto's'

Offringa, D.J. (Dick) [328922]
Geplaatst op: 12-05-2010 01:14
Lid van ChristenUnie en VPRO.
VPRO Gids is zo'n beetje de beste TV gids van Nederland.
Daar hoef je niet sexy voor te zijn.
Een beetje vooringenomen betreffende de VPRO?
Zij hebben thans de beste documentaires; zoals de EO vroeger had.

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2010 > mei

Geen berichten gevonden