Colourful Newsletter 1 (oktober 2004)

vrijdag 01 oktober 2004 14:52

Talkshows brengen migranten dichter bij Christelijke politiek

ROTTERDAM, de allereerste talkshow op 28 juni 2003 werd gehouden in Rotterdam. Dit was een try-out. Zou deze talkshow succesvol zijn, dan zouden er meerdere volgen, zo niet dan moest er een ander concept gezoch t worden. Al snel bleek dat het plan ontzettend goed aansloeg. Behalve de grote opkomst en het dynamische programma, waarin serieuze discussies werden afgewisseld met rap, stand up comedy, lekker eten en zang, was ook de media zeer geïnteresseerd. In diverse grote dagbladen is soms zelfs een gehele pagina aan deze talkshow gewijd. TV Rijnmond heeft aandacht gegeven aan deze talkshow in haar nieuws en diverse culturele magazines hebben hun journalisten gestuurd om verslag te doen van dit nieuwe fenomeen. Er is inmiddels in Rotterdam een lokale migrantenwerkgroep opgericht.

ALMERE, 23 april 2004 hield de ChristenUnie de tweede talkshow, met medewerking van 2e kamerlid Tineke Huizinga en Yvette Lont, deelraadslid te Amsterdam. Naast zang, debat en cabaret van Dr. ]ohnny Love was er ook tijd voor onderlinge kennismaking. Uit de gesprekken bleek, dat de migranten het heel erg waarderen dat zij door de ChristenUnie worden uitgenodigd om bij de talkshow zijn. Wat is nu het verschil in de benadering van Nederlandse mensen en mensen met een andere achtergrond? Uit de groep kwam van verschillenden kanten naar voren, dat migranten meer relatiemensen zijn. Door persoonlijk contact bereik je meer, dan met een campagnefolder met allerlei ingewikkelde politieke termen. Aan het einde van de avond vroeg men of deze talkshow een vervolg kon krijgen in Almere, blijk dus van grote waardering. Sinds de Talkshow zijn de contacten met Christen-migranten in Almere sterk toegenomen.

DEN HELDER, op 18 juni 2004 werd in Den Helder de derde Talkshow georganiseerd. De ChristenUnie Den Helder had veel tijd en energie geïnvesteerd in het persoonlijk uitnodigingen van migrantengroepen. Zo waren er deze avond: Tamils uit Sri Lanka, Molukkers, Antillianen en Brazilianen. Elke migrantenkerk had eten meegenomen uit de eigen keuken en elke kerk bracht eigen liederen ten gehore. In totaal waren er zo 'n 80 tot 100 bezoekers. Tineke Huizinga en Yvette wnt spraken over integratie en ook dr.] ohnny Love trad op. Hierna volgde een bespreking in groepjes over veiligheid en integratie. Geëindigd werd er met het lied: Ik heb je lief met de liefde van de Heer. Dit werd in diverse talen gezongen en men zong het elkaar toe. Fractievoorzitter Henk Vos besloot de avond met gebed en een woord van dank voor deze geweldige belangstelling voor de ChristenUnie Den Helder.


Met deze nieuwsbrief wil de Multiculturele Werkgroep, die actief is binnen de ChristenUnie, u regelmatig op de hoogte houden van haar activiteiten. De werkgroep heeft tot doel om de Christerunigranten in Nederland meer te betrekken bij de ChristenUnie. Een van de manieren hoe de werkgroep dit handen en voeten geeft, is door het o:rgan1se:ren van Talkshows op diverse plaatsen in Nederland. In deze nieuwsbrief kunt u hier meer over lezen. Een ander middel is het verzenden van deze nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief die 3 keer per jaar uitkomt, zullen wij u verslag doen van de talkshows en van belangrijke politieke bvesties die direct op tillgranten betrekking hebben.

Download hieronder het volledige bestand.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Colourful Newsletter oktober 2004825,8 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Nieuwsarchief > 2004

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari