Zet in op ambitieuze reductiedoelstelling CO2 in Cancun

087woensdag 24 november 2010 17:26

In het debat over de voorbereidingen voor de klimaatconferentie in Cancun, riep Europarlementariƫr Peter van Dalen (ChristenUnie) op om niet te laag in te zetten bij de onderhandelingen over CO2-reductie. Van Dalen: ,,ambitie geeft mogelijkheden voor meer groene banen, innovatie en duurzame economische groei."

,,De uitdaging voor Cancun is complex en de urgentie is hoog. Toch zie ik kansen, immers het resultaat van Nagoya is hoopgevend en bemoedigend!

Veel discussie is er over de vraag wat de inzet van de EU moet zijn bij de onderhandelingen. Streven we naar 20% CO2 reductie of 30%? Voor mij staat minder CO2 niet gelijk aan minder economie. We kunnen daarom inzetten op een ambitieuze reductiedoelstelling van meer dan 20%, want die geeft mogelijkheden voor meer groene banen, innovatie en duurzame economische groei.

IPCC

Ik wil het Intergovernmental Panel on Climate Change oproepen de kritiek op de rapportages ter harte te nemen. Creëer een open wetenschappelijk discussieplatform zodat alle relevante informatie wordt meegenomen en niet onder de tafel verdwijnt. Doen ze dat niet dan blijft er een sfeer van wantrouwen hangen rondom de IPCC rapporten. Dat is onnodig en ongewenst!”

« Terug

Reacties op 'Zet in op ambitieuze reductiedoelstelling CO2 in Cancun'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.