Roel Kuiper beoogd lijsttrekker Eerste Kamer

2010_AP_Roel_Kuiper-2dinsdag 21 december 2010 16:30

Roel Kuiper is beoogd lijsttrekker voor de ChristenUnie bij de Eerste Kamerverkiezingen. Dat heeft het partijbestuur maandagavond besloten, op advies van de selectiecommissie. Kuiper liet via twitter weten dat hij zin heeft in de nieuwe uitdaging.

Het Unieconvent, dat bestaat uit vertegenwoordigers van de provinciale afdelingen, moet in januari nog definitief instemmen met de kieslijst voor de Senaat. De namen van de overige kandidaten worden later deze week bekendgemaakt, als zij zich definitief bereid hebben verklaard hun plek op de lijst in te nemen.

Roel Kuiper zit sinds 2007 in de Eerste Kamer. Hij is de enige van de huidige vier ChristenUniesenatoren die beschikbaar is voor een nieuwe periode. Egbert Schuurman, Flora Lagerwerf en Remmelt de Boer vertrekken na de Eerste Kamerverkiezingen, die op 23 mei worden gehouden. Dan kiezen de Provinciale Staten een nieuwe senaat. De leden van Provinciale Staten worden op 2 maart rechtstreeks door de burgers gekozen.

Naast zijn werk in de Eerste Kamer is de 48-jarige Kuiper bijzonder hoogleraar Reformatische Wijsbegeerte aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, lector Samenlevingsvraagstukken aan de Gereformeerde Hogeschool Zwolle en de Christelijke Hogeschool Ede, en doceert hij politieke en sociale filosofie aan de VU in Amsterdam.

Volg Roel Kuiper via twitter: @roel_kuiper

 

Bron: ND.nl

 

Labels
Eerste Kamer
Roel Kuiper

« Terug

Reacties op 'Roel Kuiper beoogd lijsttrekker Eerste Kamer'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2010 > december

Geen berichten gevonden