De Europese Unie moet Zuid-Soedan erkennen

IMG_330310-01-2011 09:15 10-01-2011 09:15

Houten - Vandaag is een speciale kerkdienst gehouden door de Sudanese Gospel Mission te Houten. Uitgenodigd waren onder andere de Benelux-voorzitter van de Sudanese Peoples’ Liberation Movement (SPLM) Bella E. Kodi, wethouder Kees van Dalen, CDA Kamerlid Kathleen Ferrier en ChristenUnie Europarlementariër Peter van Dalen. De dienst werd massaal bezocht door Soedanezen vanuit de regio en stond geheel in het teken van het vandaag begonnen referendum in Zuid-Soedan.

Wethouder Van Dalen prees in zijn speech de betrokkenheid van de Soedanese gemeenschap op Houten. CDA Kamerlid Ferrier gaf aan zich al lang zeer verbonden te weten met vele mensen in Zuid-Soedan. Al jaren is ze nauw betrokken bij de mensen uit  Zuid-Soedan. Ze las een gedeelte uit Psalm 127 om een zegen te vragen voor de toekomst.

Europarlementariër Peter van Dalen sprak de hoop uit dat de nieuwe staat zich zou richten op God. Hij bemoedigde de Soedanezen met het lezen van Psalm 126 en paste de situatie van die Psalm concreet toe op de aankomende vrijheid van Zuid-Soedan. Hij gaf ook aan dat de sleutel voor internationale erkenning van de nieuwe staat Zuid-Soedan bij de Europese Unie ligt. Wanneer de EU de nieuwe staat zal erkennen zullen de EU-lidstaten direct volgen, en vermoedelijk ook andere landen. Van Dalen meldde in het Europees Parlement al begonnen te zijn met het verwerven van steun voor erkenning van de nieuwe staat.

Bijschrift bij de foto: om hun verbondenheid met Zuid-Soedan tot uitdrukking te brengen wisselden ChristenUnie Europarlementariër Van Dalen, CDA Kamerlid Ferrier en de Houtense wethouder Van Dalen de beide vlaggen uit met vertegenwoordigers van de Soedanese gemeenschap zoals SPLM-voorzitter Kodi en dominee Drale (allen van rechts naar links op bijgaande foto, die is gemaakt door Jan Bakker).

« Terug

Nieuwsarchief > 2011

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari