Inmenging in Litouwse wetsvoorstellen getuigt van arrogantie EP

litouwse vlag19-01-2011 14:17 19-01-2011 14:17

In het Europees Parlement is vandaag gestemd over resoluties die zich uitspreken over aankomende wetgeving in Litouwen op het gebied van bescherming voor jeugdigen tegen expliciete seksuele uitingen in de media en de openbaarheid. Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie) ziet hierin weer een staaltje arrogantie van het Europees Parlement: ,,Het nationale politieke debat is nog niet eens begonnen, maar het Europees Parlement heeft haar mening alweer klaar."

Litouwen is een soevereine Lidstaat. Het Parlement van dat land bespreekt nieuwe voorstellen over sexuele uitingen in de media en in de openbaarheid. Van Dalen: ,,De democratie in dat land werkt volop: al twee maal heeft de President van het land soortgelijke wetteksten tegengehouden. Het politieke debat over de nieuwe voorstellen is begonnen en hoe het afloopt is nu nog niet te overzien."

Het Europees Parlement duikt volgens de Europarlementariër in meerderheid vol bovenop deze zaak. ,,De meerderheid van dit Parlement weet immers als het verlichte morele kompas exact wat wel mag en wat niet mag. En nog voordat duidelijk is of er nieuwe wetgeving komt en hoe die wetgeving eruit zal zien, is het alziend oog van de Parlementaire hogepriesters vurig neergedaald op Litouwen. Ik kan dergelijke arrogantie onmogelijk steunen."

« Terug

Nieuwsarchief > 2011

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari