Opnieuw naar Gaza varen? Pure provocatie!

Gaza10-05-2011 08:58 10-05-2011 08:58

Het plan om een nieuwe Gazavloot te laten uitvaren is pure provocatie tegen de staat Israël. De Europese Unie zou deze plannen daarom radicaal moeten veroordelen. Dit stelt Peter van Dalen (Europarlementariër voor de ChristenUnie) vandaag in reactie op een hoorzitting die door de linkse partijen in het Europees Parlement werd georganiseerd. Zij hebben de organisatie van een nieuwe Gazavloot toegejuicht. Van Dalen: ,,Een vreedzame oplossing in het Midden-Oosten conflict is door deze bewuste provocatie van links in het Europees Parlement verder weg dan ooit.”

 

De ChristenUnie heeft vorige week ook al in de Tweede Kamer de Nederlandse regering opgeroepen EU-breed op te treden tegen de nieuwe Gazavloot. De Europarlementariër sluit zich hier graag bij aan. ,,Israel heeft de zeeblokkade van Gaza al verlicht en Israel heeft alle noodzakelijke stappen gezet om echte humanitaire hulp in de Gazastrook toe te laten voor de personen die de hulp nodig hebben.

 

Als de organisatie van de nieuwe Gazavloot de plannen doorzet om de Israëlische blokkade te doorbreken moet men niet opkijken van de ontvangst die dan wordt gegeven. Israël heeft het recht zichzelf te verdedigen.”

« Terug

Nieuwsarchief > 2011

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari