Christiaan Mensinga voltooit per rolstoel tocht van 330 kilometer

Aankomst Christiaan14-06-2011 20:25 14-06-2011 20:25

Vandaag bereikte Christiaan Mensinga uit Voorthuizen de finish van de laatste etappe van zijn 330 kilometer lange sponsortocht per rolstoel bij het Europees Parlement in Brussel. Met deze tocht heeft hij veel geld opgehaald voor onder andere kindertehuizen in Kosovo. Na een tocht van twee weken is Christiaan aangekomen bij het Europees Parlement in Brussel. Daar werd hij enthousiast onthaald door Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie) en een groep jongeren van PerspectieF, de jongerenafdeling van de ChristenUnie. Peter van Dalen: ,,Wat Christiaan gepresteerd heeft is geweldig! Met zoveel inzet door weer en wind levert hij echt een persoonlijke bijdrage aan de verbetering van het leven van kinderen in Kosovo."

Vier jaar geleden al maakt Christiaan de tocht van Amsterdam naar het Europees Parlement in Brussel. Maar na honderden kilometers door de Lage Landen ging het vlak voor de finish mis. Christiaan: ,,In Brussel ben ik toen hopeloos verdwaald. Vrienden en familieleden stonden uren op me te wachten, maar ze hebben me nooit zien aankomen."  Kort voor middernacht heeft hij maar een taxi genomen naar zijn hotel, zonder officieel te finishen. Afgelopen weken nam Christiaan revanche, en gisteren vond hij het Europees Parlement wel!

Kosovo

2011 is al het elfde jaar dat Christiaan vol enthousiasme honderden kilometers per rolstoel aflegt voor Kosovo. Zijn motivatie haalt hij uit de grote nood die hij elk jaar weer tegenkomt als hij Kosovo bezoekt. Nog steeds leven veel mensen in diepe armoede waardoor ze niet genoeg te eten hebben, en weeskinderen niet naar school kunnen omdat dit te duur is. Christiaan weet uit eigen ervaring dat hij met het opgehaalde geldbedrag jaarlijks vele tientallen mensen kan helpen.

Het geld wordt beheerd door hulporganisatie Stichting De Brug (www.debrug.nu). Christiaan, die zelf in Voorthuizen woont, komt elke zomer kijken wat er met het geld gebeurt. De stichting gebruikt dit voor schoolboeken, medische hulp en noodvoedselhulp.

« Terug

Nieuwsarchief > 2011

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari