Europees Parlement meet met twee maten richting Israel

israel landschap vierkant26-09-2011 20:00 26-09-2011 20:00

Vanavond debatteerde het Europees Parlement over de liberalisering van handel in landbouwproducten tussen de EU en de Palestijnse Autoriteit. Europarlementariër Peter van Dalen steunt deze liberalisering, maar vindt het onacceptabel dat het EP richting Israel met twee maten meet.

,,Voor ons ligt een voorstel om producenten van landbouw- en visserijproducten in de Palestijnse Gebieden handelsvoordelen te geven. Ik zal daar vóór stemmen, zodat het voor Palestijnse boeren en vissers makkelijker wordt een bestaan op te bouwen. Zo’n akkoord moet worden gesloten zonder het héle Midden-Oosten conflict erbij te halen.

Maar in de commissie internationale handel wordt momenteel nog een ander dossier behandeld, namelijk een akkoord tussen de EU en Israël over standaarden in de farmaceutische industrie. Het is verbazingwekkend dat sommige collega's dit akkoord proberen tegen te houden om Israël onder druk te zetten, de eenzijdige acties van de Palestijnse Autoriteit bij de VN te aanvaarden. Dat is een voorbeeld van meten met twee maten en daarom volstrekt onacceptabel."

« Terug

Nieuwsarchief > 2011

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari